21-8-2010
Sportpark Ceintuurbaan, Ceintuurbaan 2 Zwolle

Onverwachte bekerwinst in Zwolle van BAS 2 na zeer matig duel.

Zonder een vijftal basisspelers slaagde BAS 2 erin om toch bij Be Quick te winnen. Alleen in het begin ging BAS een beetje nat toen de sproeiinstallatie het kunstgras nog even onder handen nam.

BAS was meteen toonaangevend en speelde goed. De kansen ging door treuzelen of fout lopen nog even mis. Het oogde met de ijverige Jeroen Tolhoek en de felle Erwin ten Cate goed. In de 11de minuut werd het 0-1 toen een voorzet van Jeroen door Erwin werd binnengekogeld nadat de bal overigens tot 3 keer toe werd ingezet. Het leek erop dat BAS meteen de wedstrijd zou beslissen. Menno Slump speelde voortreffelijk, schoof direct mee in en blonk uit. Ook verdedigend deed hij het heel goed. Het probleem zat hem in de passing en de veldbezetting van BAS 2. Robin Vos uit de A1 was ook weer eens mee en dat scheelde een slok op een borrel. met enorme werklust en goed spel was hij belangrijk op het mddenveld. De niet geheel fitte Niels Bos moest daar nog wel eens wat laten liggen en Raymond Stoffers speelde weinig gelukkig. Van achteruit was het nogal eens slordig. verdedigend was het ok, maar in de passing schoten Martijn Tolhoek en Sam van Woerkom nog wel eens tekort. Ze leverden te weinig in bij Niels en Menno. De centrale verdedigers hadden meer oog voor elkaar dan voor de tegenstander en gaven te weinig rugdekking. Dat gebrek aan alertheid leverde volledig tegen de verhouding in de gelijkmaker op. Meer zat er ook niet in. Een doorbraak van Zwolle had nog raak kunnen zijn, maar Ricus kwam goed uit en kon aan de botsing niets doen. De scheidsrechter beoordeelde dat ook zo.
Pal voor rust scoorde Raymond Stoffers op aangeven va Niels met een geweldig afstandschot in de bovenhoek de 1-2. BAS verdiende de voorsprong en had eerder veel meer afstand moeten nemen.
Na de rust kwam Bas Suidgeest er weer in voor Niels. Menno kon daardoor verder naar voren en dus moest Be Quick verder terug. Al snel kwam ook Roy Hendriks erin voor de moegestreden Sam (gewerkt tot 5 uur, hoezo entertainment, ik word een beetje licht in mijn hoofd) en maakte zijn debuut in 2, zonder ook maar 1 keer balverlies te leiden. Na een paar minuten in de tweede helft was het alweer gelijk. Het mddenveld liet weer teveel ruimte en de uitbraak overlinks kon niet worden afgestopt door slecht verdedigen, en Martijn zag wel de bal maar niet de man (2-2).
BAS liet zich niet uit het veld slaan en zette nog eens aan. Er kwamen veel kansen zelfs 1 op 1 met de keeper. Maar Erwin en Jeroen kregen het niet voor elkaar en Robin en Menno al evenmin. Uiteindelijk leidde een gewiekste snelle ingooi van ten Cate de 2-3 in toen Jeroen Tolhoek daaruit scoorde (2-3). Even later werd Jeroen gewisseld voor Hans Custers "koning van de kluts". BAS moest alleen goed letten op de counters en uit gemakzucht was er ook een periode waarin Be Quick terugkwam. Eeb afstandschot, een kogel van dichtbij en een vrije schop werden echter perfect gehouden door Ricus. De grootste kanse waren er voor BAS, maar dat faalde in afwerking. Een grote score lag voor de hand. Hans raakte zijn eretitel bijna kwijt toen 5 minuten voor tijd uiteindelijk de 2-4 viel. Een diepe bal van Ricus bracht Erwin in 1 tegen 1 met de laatste man van Be Quick. Al klutsend, wat doet de trucker, passeerde Erwin de keeper (2-4). In die stand kwam geen verandering meer.
Het gehavende BAS 2 won verrassend de eerste bekerwedstrijd onder leiding van een uitstekende en rustig leidende scheidsrechter.