ZAC 2 2 - 5 (1 - 5) BAS 2
17-10-2009, 12:45 uur
Jo van Marle sportpark, Landsheerlaan 42-44 Zwolle

BAS 2 gemakkelijk voor bij ZAC 2

Na een grandioze pening van BAS 2, met hoogstaand en snel spel spel overklaste BAS 2 het Zwolse ZAC. In de tweede helft ZACte BAS 2 naar een bedenkelijk niveau.

Nog voor de wedstrijd startte was BAS al een spits armer. de geplaagde mentaal sterke Ronald HGulsker verzwikte zijn enkel in de warming up. Waardoor Jeroen moest spelen.
BAS was er zeker niet door aangedaan en ging enorm gedreven van start. De ballen gingen in hoog tempo over de mat. Vrij snel leverde dit al de 0-1 op door Jeroen. Het dreigende weer veroozaakte ook een regen aan kansen. Na bijna een kwartier gaf Luke een demo. Hij speelde met een wisselpass op rechts in en sloot op tijd bij op de 16, 0-2. Nu is het wachten dat hij een eigen voorzet inkopt. Jeroen Bombarda liet dat niet op zich zitten en amper vijf minuten later was het 0-3. Het was een schrale afspiegeling van de krachtsverhoudingen, het al 0-10 moeten staan, omdat van de verdediging va ZAC helemaal niets klopte. ZAC probeerde bij een uitval nog eens wat te bereiken maar het leverde weinig meer dan corners op. BAS liet de touwtjes wat fieren en maakte het zich achterin moeilijk. de passes van Jelle waren onzuiver en Richard, Tim en Peter hadden wel heel veel tijd nodig. Op zich was dat ook wel logisch, want de spitsen waren steeds aan de bal. Zo kon het gebueren dat een ZAC speler liggend op de grond, met een schijnbare schedelbasis, liggend vier man van BAS te snel af was. Het leverde niks op, maar door al het gepruts kwamen er ook overtredingen. Zelfs een penalty vlak voor rust. Bart had de pingel nog bijna maar hij kon de stuiterbal niet uit de beneden hoek boksen (1-3). Meteen na de aftrap scoorde BAS er de 1-4 overheen, nog voordat de trainer was uitgebulderd en op weg was naar zijn oud-speler Raymond Groot Lipman. Nog voor de rust schoot Mart voor het geirriteerde BAS de 1-5 binnen, op aangeven van Gerjan.
Na de rust had ZAC het allemaal wat beter staan. Fatos moest na een botsing worden vervangen. Leon kwam erin en speelde fanatiek, alhoewel ongelukkig in de passing. ZAC werd sterker door wat mensen naar voren te sturen en was meer aan de bal. BAS zakte verder terug, er kwamen legio kansen voor ZAC. Bart passeren was een ander verhaal. Martijn hield zich nog redelijk staande, de rest van de verdediging werd overspeeld. Van fatsoenlijke combinaties was geen sprake meer. Mart werd uit voorzorg vervangen door Ivanhoe, van Velde deed het goed, maar kon het verschil niet maken. De coaching, de samenhang was volledig verdewenen. BAS speelde gevaarlijk dicht tegen de eigen 16 meter. Het was dan ook een wonder dat pas een minuut of voor de tijd ZAC de 2-5 scoorde.
Leon en Martijn gingen als een speer naar een ander veld om het 3de te versterken. Jelle liep dwars door de sinaasappelbak en aan de horizon verdween een chagrijnige trainer. David wachtte nog een tijdje totdat de goed leidende scheidsrechter de administratie afwikkelde.