BAS 2 6 - 1 (1 - 1) HTC 2
5-9-2009
De Schelp, Biddinghuizen

Zege pas 10 min voor tijd in de pocket

HTC 2 leek de competitiestart van BAS 2 te verpesten. De gasten uit Zwolle namen na 8 minuten tegen de verhouding in de leiding. Na een half uur trok BAS de stand gelijk. In de 2de helft pakten de mannen het beter aan. Het grote overwicht werd pas later in doelpunten uitgedrukt. Nadat Gerjan Westerhof halverwege de wedstrijd BAS op voorsprong bracht, werd in de laatste 10 minuten door 3 goals pas afstand genomen van HTC. De overwinning was echter dik verdiend, want in de tweede helft was BAS 2 onder de bezielende impulsen van Gerjan Westerhof duidelijk beter en vooral conditioneel sterker.

Het bleek nu ook weer, dat een goede voorbereiding ook niet alles zegt. Op papier leek de ploeg zelfs sterker doordat Theo, Luke en Corné meespeelden, omdat er voor hen geen plaats in het eerste was. Het middenveld haperde vooral in de eerste helft. Meestal werd de bal daar verloren door slechte passing of passes, dan wel doordat de acties smoorden. Uit zo’n moment van balverlies van Corné verplaatste HTC het spel naar links. Peter liet zich beetnemen en slaagden er niet in de voorzet eruit te halen. Martijn lette even niet op en liet de man voor zich komen. Ongehinderd kon de spits van dichtbij raak koppen. Een golf van verontwaardiging ging door de toeschouwers. BAS herpakte zich wel direct. Jelle zweepte de mensen op, en het verdedigen ging wat beter. Toch stond het middenveld niet goed. Gerjan was ver voorin moeilijk te bereiken, en Richard kon daardoor niet naast hem spelen. De aanvoerder moest verdedigend het nodige corrigeren. Er kwamen meer kansen, maar de HTC keeper pakte alles op een gedegen wijze. HTC probeerde alles te ontregelen en temporiseerde bij het leven. De keeper deed er wel heel lang over voor hij het spel hervatte. Ietwat irritatie merkte je wel. Soms waren de duels grimmig. Scheidsrechter Wildoer hield het echter kort. Het duurde ruim een half uur, aleer Luke Ronald in staat stelde de verdiende gelijkmaker aan te tekenen. Het gevaar kwam van BAS want de goed spelende Jelle en de latijns ogende Theo waren niet te verschalken.

Na de rust kwam toch hetzelfde team in het veld, en bleef het druk op de bank. Opvallend was daar de aanwezigheid van Ferry Kamps. De voorstopper die moet worden geopereerd was bereid aan te sluiten omdat er zo weinig verdedigers beschikbaar waren. Dat is mentaliteit! Na 10 minuten kwam pas de eerste wissel. De wat bleekjes acterende Peter Ceelaert werd vervangen door Marco Westerhof, waardoor onze aanvoerder weer back werd. Marco kopte de eerste de beste bal uit een corner al gelijk bijna binnen. BAS kreeg meer de overhand en realiseerde een record aan corners. In de 65ste minuut scoorde uitblinker Gerjan Westerhof de 2-1 voorsprong. De opluchting bevrijdde het team. Het leek nu ineens veel beter te gaan en na een paar grote kansen lag 7 minuten later de 3-1 binnen toen Marco van ver raak schoot. Leon Ceelen was gekomen voor Corné op ’t Hof. 10 minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief op slot gegooid toen Jeroen eindelijk doel trof. Pal daarop stelde Gerjan Jeroen in staat de 5-1 te maken. BAS versaagde niet. El Kroketinho gaf zoveel druk in de cornerhoek dat HTC er de bal verloor. Ronald speelde dat fantastisch en leverde bovendien een sublieme pass, die Gerjan van dichtbij kon binnen lopen. De 6-1 eindstand was daarmee bereikt.