Competitiewedstrijd
19-9-2009, 12:30 uur
De Vegtlust, Boerendanserdijk 53-55 Zwolle

Berkum 3 – BAS 2 gestaakt

Beter BAS 2 overtuigend naar 1-4 voorsprong op Berkum. Scheidsrechter staakt wedstrijd na bedreigingen door Berkum toeschouwers.

In een sportieve wedstrijd, die nauwelijks overtredingen kende, leken de 3 punten naar Biddinghuizen te gaan, tot de scheidsrechter de wedstrijd staakte. Hij voelde zich bedreigt nadat hij een indirecte vrije schop had toegekend binnen de 16 meter, na vermeend terugspelen op de keeper van Berkum. Er volgde geel en rood,naar de grensrechter, en uiteindelijk werd de wedstrijd voor 10 minuten stilgelegd. Nadat de scheidsrechter was teruggekeerd en naar verluidt contact had met de KNVB zou hij het 10 minuten aanzien, anders zou er definitief gestaakt worden. Maar bij het opkomen van het veld ging het kennelijk weer mis. De scheids verliet het veld en staakte definitief. BAS bleef verward achter en konden zo de wedstrijd die zij domineerde vooralsnog niet bekronen met bijschrijven van drie punten.

BAS 2 ging furieus van start en overliep het niet wakkere Berkum vanaf de aftrap. Een weergaloze solo op links langs 4 man van debutant Fatos Azemi eindigde met een pass op Ronald Hulsker. Ro werd naar buiten gedrongen maar schoot fantastisch goed raak na een diagonaal schot (0-1). De reserves gingen gedreven door en proefden dat ze het gelijk konden beslissen. De scheidsrechter liet gelijk een paar overtredingen lopen en in het herstel liep Marco Westerhof al snel geel op. Aanvoerder Richard Bies moest Jelle, die in Las Vegas een toernooi had, vervangen. Het leek erop dat Jelle speelde want Bies was regelmatig bij de voor zijn verdediging. Berkum kon alleen met een snelle counter terugslaan. Dat gebeurde gelijk al in de vijfde minuut, toen de nummer 6 van Berkum veel te veel ruimte kreeg. Bart van Dongen dook met flair en zekerheid de bal echter fraai uit de hoek. De keeper oogde de hel wedstrijd sterk, atletisch en vast. De aanvallen bleven echter richting doel Berkum gaan. De keeper bleef nochtans overeind en de scheidsrechter verzuimde BAS 2 duidelijke penalty’s te geven. De behendige en listige El Kroketinho werd gewoon neergelegd. De ontwikkeling bij Ronald zorgde ervoor dat hij niet meer als een bezetene tekeer ging. BAS verzuimde het meteen af te maken. De kant met Peter en Rolf draaide niet optimaal in de opbouwfase en bij het omschakelen moest de Jong duidelijk wennen. Het wasallemaalzo vreemd ik gheb dat nog nooit gedaan grapte Rolf. Het duurde tot de 30ste minuut voor BAS kreeg waar ze recht ophadden. Het overwicht werd door Gerjan Westerhof omgezet in een doelpunt. Zijn afstandschot met stuit betekende 0-2. De weerstand van Berkum leek gebroken. Een paar minuten later alweer raak. Fatos speelde na balverovering door Rolf, De drukke krullenboy haalde de achterlijn en zette laag voor, waar Ronald Allah Huntelaar juist voor de keeper kwam om in het de korte hoek binnen te tikken (0-3). De concentratie verslapte even, en moest BAS weer net voor de rust een tegengoal incasseren (1-3).

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Het ongewijzigde team ging straf door, Gerjan, Jeroen en Fatos kregen gelijk kansen, maar deze keer duurde het tot de 10 minuut voordat Jeroen, die deze keer onder zijn niveau speelde, raak schot. De spits herstelde zich daarna, zodat nu Rolf gewisseld werd voor terriër Koen Schols. De leeg gespeelde uitblinker Fatos Azemi, Martijn moest af en toe voor 2 aan de bak, kreeg na 58 minuten zijn applaus- annex ramadanwissel. Voor hem kwam Ivenhoe in het veld. BAS leek er sterker door te worden. In de afwerking ging het even niet lekker. Iedereen wilde waardoor er misverstanden waren en de veldbezetting wel eens weg was. Tinus den Tolhoek corrigeerde alles en Richard Bies had het nu ook beter door. De aanvoerder kreeg het daarna drukker. Een ongelukkige terugspeelbal werd met een indirecte bestraft en toen sloegen de stoppen door. Terwijl de staf en de fans onder de bomen op zijn Surinaams de koelte zochten raakten de spelers van Berkum en de fans oververhit. De afspraken over de vrije trap waren niet meer nodig. Leon die als een fris damhert klaar stond om in te vallen zou geen kruisje achter zijn naam op het formulier krijgen. De scheidsrechter kapte ermee.

De trainer was na afloop niet bereikbaar omdat Tim, Koen en Gerjan om 15:00 uur in Biddinghizen moesten zijn. Marco Westerhof en Peter Ceelaert trokken snel naar Zwolsche Boys en Rolf zorgde ervoor de Bart van Dongen op tijd arriveerde in Elspeet om daar om de bank te kunnen zitten bij het eerste. Kortom het was in Biddinghuizen niet lang onrustig (nou ja 3 goals van André ten Cate bij 3), in Berkum waarschijnlijk wel. Leider David Holewijn had er een boel werk aan. Ongelooflijk toch, niks aan de hand, zo goed spelen en dan nog niet de punten meteen naar huis nemen. “Ik heb ziek in mijn mandje gelegen, dus ik zie ik het misschien nog niet zo scherp, maar ik heb echt niets gezien wat niet door de beugel kon. Nu moet ik ook nog mee een rapportje schrijven, terwijl ik zeg maar op therapeutische basis aanwezig ben. Het moet niet gekker worden.” Met piepende bandjes stoof de team manager naar Biddinghuizen, waar Ilona en de rest met spanning op zijn verhalen zaten te wachten.