Bekerwedstrijd
22-8-2009
De Schelp, Biddinghuizen

Grote bekerzege BAS 2 tegen WVF 3 na zeer aantrekkelijke 2de helft

Het zag er lange tijd niet naar uit dat BAS 2 zo duidelijk afstand zou nemen van WVF. De eerste helft verliep hoegenaamd stroef, niet dat BAS minder was, maar de afronding liet te wensen over ondanks fraaie voorzetten van in het bijzonder Koen Schols. Wel vie meteen op dat Lowlands ganger Jelle in een geweldige vorm stak. Zeker was dat Peter, die zelfs 2 banden om had, in ieder geval geen pillen op had. Maar achterin met Tim en Martijn bleef het goed dicht. De aanvallen van WVF waren wel bloedlink, vooral door hun gevaarlijke en snelle 11. Bart die groots keepte hield BAS overeind. De reserves hadden dan wel het grootste spelaandeel, de gasten oogden gevaarlijk. Jelle was het die in de 11 minuut al van afstand magnifiek raak schoot. Het spel was bij vlagen pittig, mar de voortreffelijke scheidsrechter had er goed het oog in. BAS had op het middenveld de nodige problemen vooral in verdedigende zin, vaak waren de halfs beiden voorin als de bal werd verloren en Richard was in de eerste helft duidelijk minder alert dan in de tweede helft.

Na de rust bracht de trainer Bas Suidgeest voor Raymond Stoffers. Bas speelde voorlopig zijn laatste wedstrijd voordat hij naar Litouwen gaat studeren. BAS zal de karakterspeler missen. Hij was uit op een goal, maar dat lukte hem niet. Het leek er even op dat BAS de wedstrijd ging beslissen. Er werd veel directer en sneller gespeeld. De combinaties waren soms erg fraai, de goals bleven uit. Ook nu scoorde BAS 2 weer na ongeveer een kwartier toen Gerjan een assist gaf op Jeroen (2-0). De tegenstander kon nu opgerold worden, maar zoals vaker maakte dit teveel (hoe is het mogelijk, nog meer) adrenaline los bij Jelle. Hij verspeelde de bal en WVF strafte voortreffelijk af. Bart kon, hij twijfelde even bij het uitkomen, de directe 1 tegen 1 met de spits niet winnen en werd keurig omspeeld (2-1). Sneu voor van Dongen die 295 minuten de nul houden zag eindigen. Binnen 5 minuten was de overrompelingskans van BAS vervangen door kans op een gelijkmaker van WVF. Maar opnieuw toonden de reserves aan weerbaarheid te hebben gewonnen. De vrijwel ongrijpbare Gerjan Westerhof omspeelde zoveel spelers dat hij eenmaal binnen de 16 werd neergehaald. De penalty werd zonder tukken door Jeroen hard binnengeschoten. De stoppen sloegen door bij WVF en er werd vaak te hard ingegrepen. De halfs letten echter goed op, Koen, Bas en vooral Richard zaten er bovenop, ze gaven de tegenstander geen ruimte. Gerjan stuurde het team op voorbeeldige wijze, duidelijk is in ieder geval dat hij in staat is om anderen beter te laten spelen. Het aandeel van Westerhof was fenomenaal, gelardeerd met humor. Wat te denken 4 minuten later bij een vrije trap. Bas speelde naast de muur en Gerjan schoof op Ronald (4-1), wat een smullertje. (De trainer zei na afloop dat Haijo Dodde er zo een had gemaakt in Berkum, het bleek later dat deze variant van oud-trainer Alfred Kirschstein afkomstig was, ere wie ere toekomt). Inmiddels had een speler van WVF al het veld moeten verlaten. Jelle werd vervangen door Sander Vlaanderen, die het voortreffelijk deed. Toch scoorden ze 10 minuten voor tijd nog uit een corner, toen Martijn even verkeerd taxeerde en Bart te laat was. Maar Ronald. BAS ging onverschrokken door en de ene aanval was nog mooier of sneller dan de andere. In de 83ste minuut scoorde Ronald wederom op een assist van Gerjan en in de 90ste minuut werd de zoveelste corner dan eindelijk door Ronald omgezet in een goal (6-2).

De trainer was natuurlijk blij met de overwinning. Hij vond deze wel wat groot uitgevallen. Belangrijk is dat we een tegenslag kunnen herstellen zei hij. Conditioneel zit het ook goed als ik kijk na veel resultaten in de tweede helft. Hij roemde de inzet van Jelle die terugkwam van het festival net als aanvoerder Peter. Je moet een foutje kunnen malen, ik vond hem erg belangrijk. Het team heeft veel baat bij Gerjan, die de anderen echt beter laat spelen. Het is best lastig als je spelbepaler nu in 1 speelt. Ook Bart speelde goed en hield ons in de wedstrijd met meesterlijke reacties op het juiste moment. In die zin is de score geflatteerd. Opvallend is de vooruitgang van spits Jeroen Tolhoek, die heeft het kennelijk door en Ronald die had zijn plezier al eerder terug gevonden. Plezier geeft resultaat dat zie je bij Ro. Ik vind ook dat Koen Schols progressie heeft gemaakt, hij speelde vandaag een van zijn betere potjes, hij gaat de concurrentie niet uit de weg voor de halfplaats. We doen met zijn allen, ik noem al bijna iedereen, om nog maar te zwijgen van onze Ricus, die deze keer de vlag ter hand nam. Een aantal jongens zullen straks ook nog met het derde spelen. Tim sluit aan bij het eerste, die heeft het verdiend, hij heeft de vooruitgang geconsolideerd. Deze potjes geven natuurlijk het nodige zelfvertrouwen. Ik denk dat het leuk was om te zien. Trouwens het is prettig voor het elftal als er zoveel steun is van de zijkant.