Vriendschappelijke wedstrijd
7-4-2007
Cellesbroek-Middenwetering, Buitenbroeksweg 2 Kampen

Eclatante overwinning

Een wedstrijd in het kader van het beker/inhaalprogramma. Vooraf op de trainingen werd het belang van de wedstrijd onderstreept maar door allerlei omstandigheden kon er niet met een compleet elftal naar Kampen afgereisd worden. Dit werd dan ook aangevuld doorspelers van BAS 1 en de keeper van BAS4.

In de commissiekamer werd het nog maar een keer aangehaald. Dit betrof niet zo maar een oefenwedstrijd maar een echte wedstrijd ter voorbereiding op de laatste 3 finales voor BAS 1 en BAS 2. Er dient optimaal in de organisatie gespeeld te worden en dan kon er tevens bekeken worden of een reserve 1e klasser de manier van spelen kon interpreteren, was de insteek van het trainersduo Stegeman/Overeem.

Organisatie
Dat het belangrijk is om de organisatie goed te houden is inmiddels wel bekend bij de spelers. Dat de daarbij behorende discipline een groot onderdeel uitmaakt hebben de spelers ook al onder de knie. Deze wedstrijd stond dan ook in het teken van de veel besproken 20% regel.
BAS begon uitstekend en geconcentreerd aan de wedstrijd en maakte het Go Ahead ook lastig. Achterin stond de verdediging als een huis en stofzuiger Bas de Jong hield de opengevallen gaatjes goed dicht.
BAS kon voorzichtig de aanval zoeken. Iven verdeelde het spel prima en de kansjes kwamen dan ook. Een prima aanval over links werd voor de goal geslingerd door Mart en Jesper probeerde als van Basten in zijn gouden periode de volley ineens op het doel af te vuren. Het handje van de keeper zat er nog tussen anders had hij zijn droomgoal gemaakt.

Noodrem
Go Ahead moest achterin af en toe aan de noodrem trekken en een gele kaart was op zijn plaats. In het begin van de tweede helft kwam zelfs rood uit de borstzak van de scheidsrechter voor een speler van Go Ahead.
BAS leidde toen al met 0-1 omdat Ronald (Ed Kroket) de bal goed teruglegde op 'Iceman' Tolhoek die de bal keurig met het binnenkantje in de goal legde. BAS kon rusten met een 0-1 voorsprong.
De rust werd gebruikt om vooral de 20% regel nogmaals goed door te nemen. Het verschil van 10 meter meer inzakken bij balverlies maakt het allemaal makkelijker voor het hele team. Achterin altijd zelf beslissen wanneer je het duel aangaat. Een beetje ruimte weggeven en je loopt achter de feiten aan.
De tweede helft begon uitstekend. Al snel kwam er een mooie aanval over rechts en werd het achterlijntje gehaald en en prima teruggelegde bal rond de 11 meterstip. Iven schreeuwde al om de bal en kon de trekker overhalen voor de 0-2.
Go Ahead ging met 10 man puur op de lange bal spelen en kon daarmee ook best wat gevaar stichten. Op 1 van die diepe ballen lieten Marco en Peter het even lopen. Desorganisatie zorgde ervoor dat de spits van Go Ahead met de rug naar de goal in de draai de open hoek naast Edwin kon benutten voor de aansluitingstreffer. Hier had Edwin geen antwoord op maar een paar minuten later kon hij laten zien dat hij nog steeds niet vergeten moet worden in de 1 tegen 1. Vakkundig maakte hij van een kans van Go Ahead een mogelijkheid die niet verzilverd werd. BAS kon aan de andere kant laten zien hoe het wel moest. Een opening op rechts waar Erwin ten Cate de ruimte koos kon meteen voorgezet worden maar Rolf die het diagonaaltje prima liep kreeg net geen beloning. Marco Westerhof draaide zich 10 minuten voor tijd knap vrij om de 1-3 aan te tekenen waarna 'Iceman' nogmaals liet zien koel te blijven voor de goal want in blessuretijd prikte hij de 1-4 er nog even in.

Tevreden
Het trainersduo kon tevreden terugkijken op de wedstrijd. Organisatie was goed voor elkaar en ook de beleving was in orde. Ik heb nu zelf goed kunnen beoordelen hoe belangrijk het is dat we ons aan de afspraken houden en dat in dit soort wedstrijden geen verslappingen geoorloofd zijn, sprak Jan Overeem.
Eens kijken of dinsdag deze lijn doorgetrokken kan worden......