BAS 2 1 - 3  Hatto Heim 2
2-12-2006
De Schelp, Biddinghuizen

Scheidsrechter in hoofdrol

Pfff.. wat een wedstrijd. Het moet gezegd. Goed begin is vaak het halve werk, in dit geval niet. Niet al te best spelen, verliezen, warrige scheidsrechter en toch koploper blijven. Ra, ra politiepet!

Best aardig team zo, werd er vooraf gedacht. Doordat 1 de boel aardig fit en ongeschorst houdt, kan BAS 2 toch al een aantal weken bouwen op dezelfde spelers. Zo ook deze zaterdag. Trainer Stegeman drukte de jongens vooraf op het hart om vooral scherp te beginnen. En zo geschiedde. Binnen 5 minuten was het al 1-0. Een prachtige aanval vanuit het systeem. Jorn slingert tegenstander voorbij, keurige voorzet en Frankie (4e op rij) kopt(!!) de 1-0 binnen. Tot zover niets aan de hand. Hatto Heim bleek toch een wat lastiger te kraken noot. Ondanks de stand op de ranglijst speelde de ploeg goed. BAS stelde daar, als koploper, te weinig tegenover. Desondanks was de grootste kans voor BAS. Letterlijk in dit geval. Vanuit een corner kreeg Bas de Jong de voet alleen net niet goed tegen de bal. Even later was het Marco Lek die voor de extra voorsprong kon zorgen, maar ook hij prikte de bal naast het doel.

Hatto Heim werd langzaam gevaarlijker en doelman Daalmeijer moest een aantal keren handelend optreden. Al moet gezegd. ECHT gevaarlijk werd de ploeg nog niet. Ondanks de waarschuwing vooraf voor de dode spelsituaties, trapte BAS toch in de val. Werd een eerdere gelijkmaker nog afgekeurd wegens hands, even later was het dan toch Hatto H wat scoorde. Volledig vrij, en dus volledig onnodig, kon er ingekopt worden.

Scherp starten jongens!
Tot zover nog niets aan de hand. BAS kreeg in de rust te horen dat het redelijk stond, maar dat het vooral iets meer tempo moest proberen te maken. Met de beste bedoelingen gingen de mannen van Stegeman dan ook het veld op. Het leek echter wel of de scheidsrechter niet helemaal fit uit de kleedkamer was gekomen. Floot hij in de 1e helft nog een prima duel, in de 2e helft ging het van kwaad tot erger. Wazige beslissing, stapelde zich op wazige beslissing, met als toppunt de 1-2. Doordat BAS 1 om 14.30 thuis speelde, stonden er meer dan genoeg getuigen langs de lijn om te zien hoe de spits van Hatto Heim in buitenspelpositie de bal aannam. Grensrechter Boy vlagde dan ook maar zag, tot eigen verbazing, de scheidsrechter niet fluiten. De 1-2 was het gevolg. BAS ontplofte. Aanvoerder Sybesma en doelman Daalmeijer ontvingen geel (overigens werden er geen woorden gebruikt als witte t*%&^ hond of t&^%*^ N!@#$#).

De scheidsrechter hield de vaart er in en zag even later weer de grensrechter van BAS over het hoofd. B.B ontplofte en ontving direct rood van de scheidsrechter. Voor BAS was de gifbeker echter nog niet leeg. Marco L kreeg rood voor natrappen, waar geel voor beide partijen op zijn plaats was geweest en Peter C zag een duet samen met Marco van S eindigen in een strafschop. Daalmeijer was kansloos.

Al met al geen beste pot en al helemaal geen goed resultaat. Het enige geluk was dat ook de concurrentie punten laat liggen. Hierdoor staat BAS nog steeds bovenaan, maar worden de verschillen onderling steeds kleiner.

Geen goed schoeisel
Brahim Sadouki gaf na afloop de schuld aan het schoeisel: "Kijk, ik ben natuurlijk gewend om te swingen en er af en toe een samba uit te gooien. Vandaag kwam ik echter moeilijk op gang. Ik denk dat het komt door het verkeerde schoeisel wat ik voor de wedstrijd aan had. Ik merkt in de kleedkamer al dat ik te weinig grip had. In een 1-op-1 duel met Douglas van D had ik al geen grip en ging ik onderuit in de douche. Gelukkig zijn mijn Nike's in ieder geval niet vies geworden", aldus Sadouki die in de wedstrijd overigens gewoon weer op zwarte kicksen speelde.