Competitiewedstrijd
16-9-2006
Het Klaverblad, Kon. Julianalaan 8 Nieuwleusen

Op naar de top!

Een hele vreemde wedstrijd met een vreemde scheidsrechter met 2 mannen van de wedstrijd, 2 doelmannen en toch winnen!

Het was weer puzzelen voor trainer Westerhof. Lek was opgetrommeld door 1, Erwin ten Cate zat met de wagen vol nog ergens in Verwegistan en Lowie was met de uitjes bezig. Achterin waren er ook de nodige bezettingsproblemen. Trouwe linksback Muller bleek vorige week toch niet voor niets last te hebben gehad van de kuit, een spierscheuring concludeerde Lenie de verzorgster en dus niet spelen. Gelukkig was Henk Christiaanse bereid om de positie van laatse man in te vullen en daarnaast was Bas - Viking en volgens zichzelf de mooiste jongen van de club - de Jong weer terug van oefening en completeerde hij de achterhoede.

Echt juichen was het niet de eerste helft. Vooral verdedigend had BAS moeite om goed in de positie te blijven wat er dan weer voor zorgde dat Nieuwleusen gevaarlijk kon worden. Ondanks het optische overwicht waren er nou ook weer niet al te veel kans voor de oranje zwarten. Jammer genoeg hielp BAS zelf de tegenstander aan een voorsprong. Joost verdedigde sterk, maar tja, de Brahim Sadouki imitatie daarna was enigszins overbodig en leidde tot balverlies. De spits van Nieuwleusen wist hier wel raad mee en knalde de 1-0 binnen.

Reparatie
In de rust kon er gelukkig het nodige gerepareerd worden en kon er vooral even gesproken worden over de vreemde scheidsrechter die vooraf al had gemeld: APPELEREN? FLUIT IK NIET, PRATEN IS EEN KAART! De beste man maakte de enige wazige beslissing na de andere soms voordelig, soms nadelig. De eerste de beste beslissing na rust was voordelig. Sadouki werd weggestuurd in een duidelijke buitenspelpositie. Het appèl van de verdediging en het vlaggen van de grensrechter deed hem niets, Marco Westerhof kon uiteindelijk binnenschieten. "Ik heb voor de wedstrijd gezegd dat als je appeleert, dat ik dan niet fluit". Nieuwleusen was duidelijk van slag en BAS profiteerde vrij vlot. Jelle Sybesma onderschepte te bal en stuurde Sadouki de diepte in. Met wederom een prachtige slalom en een dito puntertje kwam BAS op voorsprong.

Wie keept er?
Uiteraard werd er aangezet, maar BAS bleef redelijk rustig. Ook al drukte hier de scheidsrechter met wazige beslissingen zijn stempel op de wedstrijd. Daalmeijer liet zien wat keepen is en pakte een aantal keren op fenomenale manier de ballen uit de hoeken. Marco Westerhof moet gedacht hebben, wat hij kan kan ik beter! Hij plukte dan ook in een vlaag van verstandsverbijstering de bal uit de lucht. Gelukkig was Michel scherp, want de ingeschoten strafschop werd knap gestopt. BAS kreeg hierdoor een duwtje en Nieuwleusen een tikkie.

BAS groeide verder en stond positioneel met de minuut beter. Een wederom mooie aanval leidde uiteindelijk tot de voorzet van Sadouki en een goede goal van Ronald Hulsker. Nieuwleusen drukte, de verdediging blokte of Daalmeijer redde. Dat de 2-3 viel was eigenlijk wel erg verrassend. Maar zonder in paniek te raken bleef BAS rustig loeren. Toen Sadouki voor de zoveelste keer aan een slalom begon dacht Frank van Dekken, dit gaat em worden en het werd em ook. Een bal van af de achterlijn was voor invaller van Dekken een makkie.

Slecht spelen en toch winnen
"Tja wat moet je er van zeggen", zei trainer Gerjan. "Het was niet best en de eerste helft was misschien wel dramatisch. Gelukkig herstellen we ons goed en stonden we met name verdedigend beter. Maar ach, als je slecht speelt en toch wint, dan zegt dat toch wel wat".

Door de overwinning staat BAS met 7 punten uit 3 wedstrijden aan de kop! Volgende week wacht CSV en daarna WVF. Als BAS 1 de boel een beetje fit houdt, kan er zomaar weer gewonnen worden!