Competitiewedstrijd
9-9-2006
De Schelp, Biddinghuizen

En dat is vier!

En toen had BAS2 plotseling 4 punten in de pocket na 2 wedstrijden. Enter Vooruit (met de geit) werd aan de zegenkar gebonden met een dik verdiende 5-1.

Professor Westerhof moest vooraf toch even puzzelen. Aangezien het eerste wat spelers miste, werd er links en rechts gehusseld. Tino Bies was wel aan het kijken, maar nog niet fit genoeg om te spelen. Gelukkig was onze landverdediger Roy van de Hoorn weer van de partij, die het deze keer samen met Marco Lek mocht gaan proberen op 4 en 6, met Jelle Sybesma als slot op de deur. Voordat er begonnen werd, moesten echter eerst even de portretfoto's voor basvoetbal.nl geklikt worden. Voeten in de grond, lachen en vooral keurig verzorgd kwamen alle mannen (ja ja, ook doelman, vlagger Daalmeijer) op de foto.

Aangezien Erik Tussenbroek nog steeds in de lappenmand zat en Joost Sweep moest verhuizen (?), kreeg Peter Celaert de opdracht om de boel vooral dicht te houden. Behalve een ietwat onrustige eerste 5 minuten speelde BAS een puike eerste helft. Het vlotte voetbal was bij vlagen iets te veel voor de boys uit Enter en BAS pakte dan ook terecht de voorsprong. Een voorzet vanaf links door Jorn Rommens werd door debutant senior Ronald Hulsker kunstzinnig achter de doelman geprikt zijn 2e seizoenstreffer en een dik verdiende 1-0 voorsprong. Net als vorige week tegen Hattem, stond de organisatie weer als een huis en Enter kwam slechts zelden in de buurt van A-junior doelman Bart van Dongen (Daalmeijer was gelukkig ondanks zijn blessure aan de lies bereid de vlag ter hand te nemen). Uiteindelijk werd het toch (onverwacht) 1-1. Sybesma speelde verkeerd in, Roy en Marco L keken naar elkaar en hup de bal lag achter doelman van Dongen. Onterecht, maar goed wel 1-1. Tandje erbij jongens! 5 minuten later haalde iedereen opgelucht adem, toen Sadouki (met het haar erg netjes in de krul!) Lek inspeelde die in een voetbeweging Marco W vrij voor de doelman zette. Met de scherpte van een zoomlens drukte Westerhof de bal in de korte hoek.

Direct doordrukken
Het begin van de 2e helft was grappig om te zien. Enter Vooruit wilde snel naar de 2-2 en BAS wilde snel de genadeklap toedienen. Dat laatste gebeurde. De tovenaar van de Casablanca toverde zich door de verdediging van Enter en tekende heel koeltjes voor de 3-1. Toen was het even wat minder. Onrustig voetbal en voorzichtig toenemende druk van Enter V zorge voor wat gevaarlijke situaties bij van Dongen voor de goal. Hij bleef echter heel rustig. Marco L brak alleen door maar vond (door vermoeidheid??) de doelman op zijn weg, maar uiteindelijk sloeg BAS nog een keer toe. Via een prachtige aanval met als stations Sadouki -> Jorn Rommens -> Frank van Dekken -> Jorn Rommens werd de bal met notabene een slijding (!!) door Rommens achter de doelman gegleden. Westerhof wisselde vervolgens Engebert voor de moegestreden Marco Lek en bracht even later Andre ten Cate voor Frank van Dekken. Ten Cate had nog geen bal geraakt of hij zorgde 3 minuten voor tijd voor de 5-1. Sadouki slingerde door de verdediging voorbij de keeper en dacht de bal in doel te zien hobbelen. Vlak voor de lijn zette ten Cate een slijding in om te voorkomen dat a) de bal door de verdediger uit de goal zou worden gehouden b) hij weer een treffer op zijn naam kreeg. Na nog wat protesten links en rechts van Enter V, keurde de scheidsrechter de goal goed en was het plijt beslecht.

Goeie Pot!
Gerjan vond het een goede pot en vertrouwde ons na de wedstrijd toe: "Het was bij vlagen prachtig om te zien. Als we de concentratie nog ietsie langer vast kunnen houden, hoeven we voor niemand bang te zijn", aldus de trainer.