Hatto Heim 2 2 - 2  BAS 2
2-9-2006
't Achterveen, Konijnenbergerweg 1 Hattem

Knap punt bij kampioenskandidaat

Vooraf had ik ervoor getekend! Werd vorig jaar tot 2x toe met 3-0 van Hatto Heim verloren, dit jaar bleef het bij 2-2 en had het, met een beetje geluk, zelfs een winstpartij kunnen worden.

Toch nog wel wat personele problemen vooraf. Interim trainer Westerhof hoorde vlak voor vertrek dat Lowie de Koeijer met de uien aan de gang moest en daarom niet aanwezig zou zijn. Na wat omzwervingen door Hattem, was de ploeg nauwelijks op tijd voor de warming up op het hobbelige trainingsveld van Hatto Heim.

Omdat Westerhof door het (voorlopige) vertrek van Stegeman naar het 1e ook nog een beetje moest wennen aan het systeem, waren het vooral de spelers die de magie moesten brengen. Behalve de eerset 10 minuten, toen iedereen toch nog wat moest wennen aan elkaar, was de eerste helft geheel voor BAS. Hatto Heim probeerde wel, maar kwam er met geen mogelijkheid door. En leek het gevaarlijk, dan stond de achterhoed, inclusief doelman, zijn mannetje. De grootste kansen waren dan ook voor BAS, maar achtereenvolgend Frank van Dekken, Marco Westerhof, Ronald Hulsker en Brahim Sadouki konden het net niet vinden. Uiteindelijk werd het dan toch (terecht) 0-1. Een diepe bal van Marco Westerhof zette spits Hulsker vrij voor de keeper. De kersverse selectiespeler hield het hoofd koel en zorgde voor de verdiende 0-1.

Hatto Heim werd niet echt gevaarlijk, behalve dan uit dode spel situaties. Met alle lengte die BAS dit jaar toch had meegenomen, was dit wellicht niet nodig geweest. Vlak voor rust viel dan ook uit zo'n corner, geheel onverwacht, de 1-1 en als Daalmeijer even later niet op zijn plaats had gestaan, was het zelfs 2-1 geweest.

Ietsie minder
Boon kwam voor Sweep en BAS dacht op dezelfde voet verder te kunnen. De 2e helft pakte toch ietsie anders uit. Hatto Heim probeerde gas te geven en BAS onder druk te zetten. Maar (behalve weer de dode spelmomenten) werd de ploeg uit Hattem niet echt gevaarlijk. Zonder het overwicht van de eerste helft creeerde BAS toch nog genoeg kansen. Hulker, van Dekken, Rommens en Sadouki waren dicht bij de voorsprong, maar het duurde tot de 70ste minuut voor het zover was. Een lange bal van keeper Daalmeijer zorgde voor comedycapers aan de andere kant. Toen de doelman uiteindelijk de bal door de benene liet glippen, stond de Mocromaster klaar om de voorsprong aan te tekenen.

Hatto Heim liet het hoofd niet hangen en zette aan voor een laatste offensief. Sybesma viel geblesseerd uit en werd gewisseld voor Lek en voetballend kwam de ploeg niet echt in de problemen. Uiteindelijk deed een dode spel situatie wederom BAS de das om. Een corner werd snoeihard binnengekopt, waardoor de eindstand op het bord kwam.

Zeer tevreden
"Voor een eerste wedstrijd ben ik echt heel erg tevreden", aldus trainer Westerhof. "De jongens speelden goed en met een beetje geluk win je hier misschien nog wel. Als je de eerste helft bekijkt moeten we gewoon meer goals maken, maar ja 2 minuten voor tijd pakt Michel nog een 1-op-1 en had je voor het zelfde geld kunnen verliezen".

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen grote onbekende Enter Vooruit uit Rijssen. In tegenstelling tot andere jaren is de aanvang 12.00uur.