Competitiewedstrijd
29-10-2005
De Siggels, IJsselcentraleweg 9 Zwolle

Comedy Capers in Ittersum

"In ieder geval hebben we wel drie punten", verzuchtte een opgeluchte coach Herman Stegeman na afloop. Maar overtuigend was het allemaal niet in Ittersum, waar BAS 2 met 7-5 won van SVI 3.

Aanhaken bij de middenmoot of bij de onderste vier blijven hangen, de belangen waren best groot vooraf. SVI 3 was rode lantaarndrager, en winst leek dus noodzakelijk voor het verlangde meedraaien in de middenmoot, verlies betekent aansluiting van SVI. Frank van Dekken en Marco Lek startten in de spits, met Brahim Saddouki op 10 en verder was Jorn Rommens linkshalf na zijn reservebeurt in BAS 1 vorige week.

De voorbereiding was wat rommelig, het was zoeken naar een plekje voor de warming-up in Ittersum, maar net na half 3 werd er op een echt grasveld afgetrapt. En na een uiterst slap begin lag de bal binnen 10 minuten al achter doelman Michel Daalmeijer, na een vliegend, diagonaal schot van de SVI-rechtsbuiten. BAS 2 kwam maar niet aan rustig voetballen toe, veel gehots en geknots, maar gaandeweg de eerste helft kwamen er ondanks het onrustige spel toch kansen. Brahim Saddouki onttrok zich aan de malaise en dat leverde grote mogelijkheden op. Eerst schoot Frank van Dekken nog van dichtbij over, maar daarna was het Brahim zelf die met twee prachtige individuele acties twee doelpunten scoorde: 1-2 dus. Nog voor rust scoorde Marco Lek uiterst beheerst 1-3 en het leek allemaal goed te komen. Ondanks geen groots voetbal toch een mooie voorsprong bij rust, de drie punten leken toen al binnen.

Engelbert Boon en Hans Custers kwamen Erik van Tussenbroek en Mart Sweep aflossen en er leek geen vuiltje aan de lucht: snelle goals van Frank van Dekken en opnieuw Marco Lek (met bepleisterde schoen!) betekenden 1-5. Schijn bedriegt; daarna was de nood aan de man, want ondanks dat SVI 3 ook niet geweldig speelde leverde elke SVI-aanval nu kansen en goals op. Twee keer slecht wegwerken voor de goal betekende twee intikkers en het stond pardoes 3-5 en de angst sloop in de ploeg. Bij een hoekschop werd er maar wat raak geroeid, maar niemand kreeg echt lekker de voet onder de bal, maar met kunst en vliegwerk verdween de bal er niet in. De 4-5 viel uiteindelijk toch, nadat de moegestreden Brahim al was vervangen door Joost Sweep. Gelukkig scoorde BAS meteen daarna de 4-6: mooie actie op links van Jorn Rommens en een attente Menno Slump bij de 2e paal. Rustig werd het echter nooit. Joost leek nog een penalty te veroorzaken, maar dat werd gelukkig weggewuifd, maar SVI scoorde nog een keer: 5-6, ondanks een duidelijke buitenspelpositie. Nog een aanval over links leverde de 5-7 op, via Frank van Dekken.

Drie nuttige punten dus, maar de analyse achteraf zal wel enkele kantjes groot zijn. Zoveel onrust in de ploeg ondanks een riante voorsprong, dat mag eigenlijk niet. Veel werk aan de winkel dus voor coach Herman, maar ja, slecht spelen en toch 3 punten, dat moet toch vertrouwen geven als het voetballend wel gaat draaien. Scorend vermogen was er in ieder geval volop. Volgende week komt Hatto Heim 2 op bezoek, dat zaterdag keurig van CSV 2 heeft gewonnen.