BAS 2 2 - 1  Be Quick'28 5
10-9-2005
De Schelp, Biddinghuizen

Jeugdig elan verslaat routine

Na een spannende pot pakten de voetballers van BAS 2 uiteindelijk toch nog de winst tegen de doorgewinterede voetballers van Be Quick 28. Eindstand 2-1.

Vanaf het begin was het direcht duidelijk. Ondanks dat de gemiddelde leeftijd van Be Quick ongeveer 20 jaar hoger lag dan die van BAS, konden de heren wel degelijk voetballen. BAS probeerde daarom direct vast te zetten om er zo voor te zorgen dat Be Quick niet aan voetballen kwam. Binnen een paar minuten was daar dan ook de eerste kans voor Marco Lek, in een 1-op-1 met de keeper wist hij echter niet te scoren.

BAS had vooral problemen met het vinden van de ruimte, veel gecombineer door de as van het veld in plaats van het zoeken van de openingen op de zijkanten. Be Quick loerde ondertussen op zijn kansen maar doelman Daalmeijer redde een aantal keren knap.

De grootste kans van de eerste helft kwam op naam van verdediger Erwin Muller. Na een knappe solo kon hij de bal echter niet langs de sterk keepende doelman krijgen.

Goed eerste kwartier
Trainer Stegeman wisselde in de rust en bracht Louis de Koeier en Bas de Jong in het veld. Plotseling leek BAS de openingen te vinden. Via de zijkant kwam met name Mart Sweep vaak gevaarlijk door. Diezelfde Sweep zorgde even later voor de, dan, verdiende voorsprong. Vanaf links naar binnen en onhoudbaar in de korte hoek.

Even later was het al weer raak. Bas de Jong haalde verrassend aan vanaf 20 meter en door een woud van benen was de keeper kansloos.

Onrustig
In plaats van de rust te bewaren liep BAS in de val van de routiniers van Be Quick. Gehaast voetbal, onnodig praten en veel discussies zorgden er voor dat BAS de tegenstander uit Zwolle weer in de wedstrijd hielp. De verder goed leidende scheidsrechter liet zich halverwege de 2e helft beinvloeden toen de spits van Be Quick na een zuivere tackle van Bas de Jong ter aarde stortte. Onhoudbaar werd de toegekende penalty achter Daalmeijer geschoten.

BAS leek hierdoor uit het veld geslagen, maar kreeg even later een levensgrote kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar Louis de Koeier raakte de paal. Even later kwam BAS een aantal keren goed weg. Eerst haalde Bas de Jong de bal met gevaar voor eigen leven van de lijn en kort daarna greep dezelfde de Jong goed in in een 1-op-1 situatie.

Voorzichtig tevreden
Trainer Stegeman was na afloop voorzichtig tevreden: "We hebben gewonnen en daar gaat het om. Het eerste kwartier na rust speelden we redelijk. Tijdens de rest van de wedstrijd blijkt maar weer dat het ontzettend belangrijk is om goed in de organisatie te blijven lopen. Maar goed, daar gaan we dinsdag en donderdag weer mee aan de bak", aldus de trainer.

Zaterdag wacht de verre uitwedstrijd naar Gramsbergen dat afgelopen zaterdag krap met 2-1 van CSV won.