Competitiewedstrijd
3-9-2005
De Boshoek, Hessenweg 74 A Hardenberg

BAS 2 uitstekend uit de startblokken

De eerste uitwedstrijd al meteen tegen HHC 3 welke vorig seizoen nog tot het laatst meestreed om een plaats in de 1e klasse maar in de halve eindstrijd uit het periodekampioenenbal uitgeschakeld door OWIOS 2. Het vermoeden bestond dat we een lastige middag in Hardenberg zouden krijgen.

Uit de nieuwe kantine en kleedkamers blijkt al dat HHC een club van een ander kaliber is. Alles tot in de puntjes verzorgd. Het veschil tussen een afdelingsclub en een hoofdklasser was goed te zien.

In de wedstrijdbespreking had TC Herman al weer naar voren gehaald dat de organisatie het belangrijkste was deze middag. Alle tactische aanwijzingen werden weer doorgenomen temeer er 2 A1 spelers in de basis zouden gaan beginnen. Joost was weer terug van vakanie en sloot als reserve aan bij de groep. Ook Marco Lek kon zich een aantal uren van zijn 2 weken oude dochter losmaken. Gerard van Tilburg (nog niet geheel fit) complementeerde de groep. Sponsor PPP zorgde ervoor dat we met een gehele nieuwe outfit aan de start konden verschijnen voor de competitie in de 2e klasse.

1e Helft

Bas 2 begon uitstekend aan de wedstrijd en geconcentreerd voerden de spelers de opdrachten uit. Het bleef natuurlijk een beetje aftasten maar de 1e goede kans was voor Bas 2. Brahim stuurde Alexson de diepte in en door zijn versnelling kwam hij uit het niets 1 op 1 met de keeper. Helaas werd zijn inzet nog gekeerd. Een minuut of 10 later omzeilde Brahim zelf keuring de buitenspelval om ook alleen op de keeper af te gaan. Een lichte touche was voloende om Brahim uit zijn evenwicht te halen en de daaropvolgende penalty benutte hij koelbloedig. Bas 2 hield de wedstrijd onder controle behalve dat ene momenet waarbij HHC snel een vrije trap nam. Bas 2 was nog bezig met het neerzetten van de spelers maar ondertussen lag de bal al achter Boy in het netje. Even daarvoor had hij nog met een katachtige beweging Bas 2 behoed voor een gelijke stand maar deze keer was hij kansloos. In de rust nog even de zaken op een rijtje gezet en dat we toch echt voor de bal moeten gaan staan bij een vrije trap van de tegenstander.

2 helft

Marco Lek verving de verder goed spelende Engelbert (hij komt steeds beter in zijn spel) en we waren nog niet 5 minuten onderweg in de 2e helft of Marco Lek had de mogelijkheid de score weer in ons voordeel om te buigen. Helaas was hij nog niet scherp. Aan de andere kant weer een stilstaande situatie waar BAS 2 slecht mee om ging. Identiek aan de 1-1 scoorde HHC knap via het hoofd 2-1. BAS 2 bleef kalm en via een steekbal van Marco Lek werd Alexson gelanceerd. Niemand kon hem voetballend stoppen dus werd hij onregelementair gestopt. Brahim weet ondertussen hoe je met zo'n kans om moet gaan en de 2e penalty werd netjes benut. Bas 2 zette de druk op de tegenstander en via een mooie vrije trap van Jelle Sybesma werd de buitenlangs instormende Robbie Bartels bereikt en die legde keurig terug op (diesel) Martijn Tolhoek en de 2-3 was daarmee een feit. Een kwartier voor tijd liet Marco Lek nogmaals zien over een slim steekpassje te beschikken en Alexson werd dan ook beloond met zijn effectieve spel. Een schuiver in de lange hoek betekende 2-4.

Rommelig.

Na de 2-4 wisselde HHC 2 man en werd er opportunistisch gebeukt op het doel van Boy. Via een mindere communicatie (vrije trap werd te snel en onzuiver genomen door Bas de Jong) brak HHC nog een keer door en dat was tevens het enige gevaarlijke moment. Het betekende wel 3-4. Gelukkig zag de scheidsrechter de dat de 4-4 gemaakt werd via een smash a la Ron Zwerver, dus Bas 2 kon de eerste 3 punten mee terugnemen naar Biddinghuizen.