Vriendschappelijke wedstrijd
15-1-2005
De Schelp, Biddinghuizen

Wanprestatie tegen BAS 3

Ondanks een gemiddeld ruim 10 jaar jongere leeftijd, veel meer trainingsuren in de benen en veel meer snelheid kreeg BAS 2 zaterdag alle hoeken van het veld te zien tegen een sterk BAS 3: 5-1.

BAS 2 had weinig in te brengen tegen de geroutineerde tegenstander. Aan een onoplettendheid in de beginminuut was de openingsgoal te danken (via Frank), maar daarna had BAS 2 niets meer in te brengen. Al voor rust maakte BAS 3 gelijk via een prachtige actie van Peter Claassen ("God, hadden wij maar zo'n speler", aldus interim-coach Andre) en een koele afwerking van Bob Veugelers.

Na rust nog wel goals van Frank van Dekken, Erwin ten Cate (2) en Stefan Tolhoek, maar wat restte was de koude douche en de lachende BAS 3-spelers...

Versie 2 van het verslag...

Makkelijke zege tegen BAS 3

Het werd net geen 5-0, maar na een 1-1 ruststand werd uiteindelijk vrij gemakkelijk gewonnen van "de routiniers van BAS 3": 5-1.

Binnen de minuut scoorde Frank van Dekken al en daarna kreeg BAS 2 veel kansen om de score uit te bouwen, maar door goed keeperswerk van Edwin Boelens bleef de stand lange tijd 1-0. Net voor rust scoorde BAS 3 zelfs tegen, zodat beide teams met 1-1 gingen rusten.

Na rust ging het snel: binnen 5 minuten was het 3-1, via eerst Frank van Dekken na goed breedleggen van Erwin ten Cate, en Erwin ten Cate scoorde zelf 3-1, nadat hij net van achter de middenlijn startte en geen buitenspel liep. BAS 3 kreeg ook wel kansen, maar Barend van Dijk lag vaak goed, of de juiste richting ontbrak. Via goals van opnieuw Erwin ten Cate en een prachtige lob van Stefan Tolhoek werd het uiteindelijk (enigszins geflatteerd, dat wel) 5-1, en de opluchting was groot. Boy Bies deed nog een kratje cadeau aan de naar adem snakkende oudjes en Elspeet zal voortaan wel iets rustiger in het gastenboek zijn...