Oene 3 2 - 1  BAS 2
3-4-2004
De Hoge Kamp, Deventerweg 2 Oene

Oene ook te sterk voor BAS 2

Afgelopen zaterdag verloor BAS 2 voor de 4e keer op rij: in een winderig Oene werd met 2-1 verloren van Oene 3.

Met Tino Bies (nog ongeslagen in BAS 2) en Iven van Velde van BAS 1 en een weer fitte Hans Custers werd met liefst 15 man afgereisd naar Oene. Coach Herman ontbrak wegens een recent bijgewoonde bevalling met als uitkomst een flinke zoon Jay (proficiat, Herman, Angelique en Amy!) en Marco Westerhof en Martijn Steenbeek zaten bij BAS 1 op de bank.

BAS 2 begon met de wind mee overdonderend: de allereerste aanval werd met een schot van Roy van Hoorn besloten en dat zeilde via een been van een Oenenaar keurig in de hoek: 0-1. Oene kreeg daarna de bal nauwelijks meer van eigen helft, maar BAS 2 verzuimde de marge op te voeren: kansen van Sieberen Sybesma (na een mooie cross-pass van Iven) en Erwin ten Cate gingen maar net verloren. Diezelfde Erwin ten Cate scoorde wel, maar dat doelpunt werd vanwege buitenspel (terecht) geannuleerd. Maar BAS 2 stond goed, gaf nauwelijks kansen weg en creeerde dus genoeg, maar het was dus 0-1 bij rust. Martijn Tolhoek had inmiddels het veld verlaten met een dik ei op zijn voorhoofd (vervanger Erik).

Blijven voetballen na rust was het parool en houd ze van de goal weg met die harde wind, die na rust niet gedraaid bleek. Vlak na rust viel al de 1-1, de eerste de beste kans van Oene was raak. Via een klutsbal via een rug viel de bal net voor de voeten van de centrumspits en dat was dus raak, aanvoerder Boy Bies was kansloos. Het spel was daarna redelijk in evenwicht: Oene had wel wind mee, maar was eigenlijk ongevaarlijk en BAS had niet meer dan een paar kleine mogelijkheden. Halverwege de 2e helft viel dan toch de 2-1: een diepe bal over hun linkerkant, het sprintduel van Jeroen met hun linksbuiten werd besloten met een duw, waardoor Jeroen uit balans raakte en de linksbuiten rondde koel af. Protesten bij de zwak leidende scheidsrechter haalden niks uit en leverde zelfs geel op voor Tino Bies. In het vervolg zat het ook niet meer mee, in de slotminuut was er nog een kans voor Sieberen, maar hij werd getorpedeerd voordat hij echt lekker kon uithalen, de scheids floot wel, maar voor het eindsignaal...

Teleurstelling en zelfs woede na afloop: dat 2e doelpunt had afgefloten moeten worden. Maar ook berusting: voor rust had de marge groter gemaakt kunnen (en moeten) worden met die harde wind. Meedoen om de prijzen zit er dus niet meer in: proberen om het seizoen voetballend goed af te sluiten is nu het parool; te beginnen met een uitwedstrijd bij Stroe.