BAS 2 0 - 1  Nunspeet 3
20-3-2004
De Schelp, Biddinghuizen

BAS 2 verliest in slotminuut

Opnieuw liep BAS 2 tegen een competitienederlaag aan: in de laatste minuut kopte Roy van Hoorn een Nunspeter vrije trap achter zijn eigen doelman Boy Bies, en dat betekende de 0-1 tegen Nunspeet 3.

Mede dankzij de nederlaag die Nunspeet vorige week leed tegen Stroe bleef het onverwacht rustig in het gastenboek; dit in tegenstelling tot enige weken geleden toen deze wedstrijd ook al op het programma stond maar door afgelasting niet doorging. BAS 2 kende weer wat mutaties in vergelijking tot vorige week: Hans Custers is geblesseerd en spits Erwin ten Cate moest afzeggen door werkzaamheden. Richard Bies speelde weer in BAS 1, maar toch had BAS nog 14 spelers in de commissiekamer (inclusief coach Herman). Iven van Velde mocht de 1e helft meedoen voordat hij naar de bank bij BAS 1 vertrok (en wellicht toch nog mee mag met het BAS 2-uitje).

0-0
De beginfase was voor BAS 2 op een goed bespeelbaar veld. Echt grote kansen leverde het niet op, hoewel de Nunspeter keeper wel moeite had met een goed schot van Marco Westerhof, die een voorzet van rechts meteen op de schoen nam. Maar gaandeweg de 1e helft nam Nunspeet het langzaam over, maar ook hier bleven echt grote kansen uit, op een mogelijkheid na, die echter gemist werd en ook nog eens buitenspel bleek te zijn. Ruststand dus logischerwijze 0-0; enige noemenswaardige detail is, het uitvallen van Andre ten Cate vlak voor rust, die weer last van zijn oude enkelblessure kreeg.

engeltje
De 2e helft veranderde het spelbeeld meer in het voordeel van Nunspeet. Ondertussen was het keihard gaan regenen, wat samen met de wind de omstandigheden steeds lastiger maakte en langs de kant nog een paraplu kostte. Keeper (en aanvoerder) Boy had echter een engeltje op de lat vandaag, want eerst leek hij al geklopt toen een Nunspeter in riante positie op de paal schoot, en even later liep een avontuur buiten de 16 goed af toen hij de bal in de voeten van de Nunspeter linksbuiten schoof, die met rechts de bal over de terughollende Boy schoot, maar ook hier de paal raakte. Maar de wedstrijd leek zeker op 0-0 af te stevenen toen de ingevallen Herman Stegeman (voor Patrick Vallant) een klutssituatie voor het Nunspeter doel via een been net naast schoof: de grootste BAS-mogelijkheid deze wedstrijd.

verlengd
Vlak voor tijd viel dan toch een goal: een vrije trap van Nunspeet halverwege de BAS-helft werd hoog ingebracht en door Roy van Hoorn met het hoofd verlengd; pardoes langs Boy Bies in het hoekje en veel blijdschap bij Nunspeet. Het moet gezegd, gezien het aantal kansen was het niet onverdiend. Gescoord werd er niet meer in de blessuretijd en zo verloor BAS dus al voor de 3e maal in de laatste 4 competitieduels. Gelatenheid na afloop: niet slecht gespeeld vond coach Herman, alleen zat het in de slotfase dan flink tegen, maar wie moet je zo'n goal nou verwijten. De 2e plaats bleef opnieuw behouden, maar alles kruipt steeds dichter naar elkaar toe in de stand, zodat het toch eens zaak is om weer eens 3 punten te pakken. Volgende week komen de kennissen (en leeftijdsgenoten) van Jan uit Harderwijk naar Biddinghuizen en VVOG is aan een flinke opmars bezig. Opnieuw een zware wedstrijd dus, maar als BAS nog mee wil doen om een (troost)prijsje, dan moet er van VVOG gewonnen worden.