Competitiewedstrijd
6-3-2004
De Schelp, Biddinghuizen

BAS 2 verslaat zwak Teuge 3

Afgelopen zaterdag hervatte BAS 2 de competitie met een ruime overwinning. Het zwakke Teuge 3 werd uiteindelijk met ruime cijfers (6-1) verslagen.

Scherp spelen
Vooraf werd al gesteld dat de promotiekansen maar vergeten moesten worden als er niet van Teuge gewonnen zou worden. Coaches H&J hadden 13 mensen op papier, waaronder de keeper van de A1 (Gerben de Vries) en coach Herman Stegeman zelf. Ondanks wat blessures en schorsingen bij 1 en 2, waardoor de selectie wat kleiner is dan eigenlijk wenselijk, stond er toch een op papier sterk elftal, met Hans Custers en Erwin ten Cate als de spitsen, Patrick Vallant en Sieberen Sybesma als de kanthalven en Roy van Hoorn in de rug van spelmaker Jorn Rommens. Bas de Jong was weer fit en stond voorstopper, terwijl Jeroen van Zandbergen en Martijn Tolhoek de vaste backs zijn de laatste weken. Aanvoerder Herman Lucassen maakte het elftal compleet. Scherp beginnen en vooruit durven te spelen middenop was het credo vandaag.

Aanvalsgolf
BAS 2 begon dan ook goed en scherp aan dit duel. Teuge 3 bleek nog zwakker dan gedacht, de ploeg kwam nauwelijks over de middenlijn en met veel kunst en vliegwerk hield de ploeg de eerste 20 minuten stand tegen de aanvalsgolf die BAS 2 op de mat legde. Een inzet van Patrick Vallant vloog rakelings langs de verkeerde kant van de paal, Sieberen Sybesma werd teruggefloten wegens buitenspel, Hans Custers schoot een volley net op de keeper, maar na 20 minuten was het Roy van Hoorn die scoorde. Een mooie dubbele 1-2 op het middenveld tussen Jorn Rommens en Hans Custers bracht de bal bij Erwin ten Cate en via de kluts viel de bal voor de voeten van Roy, die koel afwerkte. Even later werd het 2-0 via spits Hans Custers, die een goede onderschepping van Martijn Tolhoek met een schuiver afmaakte. Diezelfde Hans Custers miste vlak daarna een grote kans op 3-0 nadat hij mooi vrijgespeeld was op de penaltystip (hoog over), maar de 3-0 viel toch nog vlak voor rust, nadat Sieberen Sybesma uit een hoekschop de bal oppikte, rustig een mannetje uitspeelde en droog raakknalde.

2e helftsyndroom?
Een makkie dus, hoewel er natuurlijk toch nog het een en ander aan te merken viel in de rust. Maar geen kans weggegeven, veel gecreeerd en dat de afwerking dan niet altijd optimaal is, tja, we spelen dan ook geen Champions League. Spits Hans Custers werd in de rust min of meer volgens afspraak vervangen door Andre ten Cate en of het aan die wissel lag of aan het 2e helftsyndroom (a la NEC) zal natuurlijk nooit duidelijk worden, maar de 2e helft werd weer slap aangevangen. Teuge scoorde zelfs tegen na een fout van doelman Gerben de Vries, die verder foutloos bleef. Daarna nam BAS 2 toch weer het heft in handen en kreeg een penalty na een overtreding op Roy van Hoorn die door Andre ten Cate werd benut. Na een pass van Erwin ten Cate maakte Roy van Hoorn op de rand van buitenspel ook 5-1 en Erwin ten Cate scoorde zelf de 6-1 na een goede actie van linksachter Martijn Tolhoek.

Kampioensrace
Missie volbracht: de kampioensrace wordt volgehouden en concurrenten Zeewolde en ASVD blijken ook nog eens verloren te hebben, waardoor BAS 2 nu weer alleen op de 2e plaats staat, met 1 punt achter koploper SV Lelystad. Volgende week volgt een lastige uitwedstrijd bij Elspeet (dat dus won van Zeewolde), maar de selectie zal alleen maar breder worden met de terugkeer van (waarschijnlijk) Marco Westerhof en Menno Slump.