Vriendschappelijke wedstrijd
4-2-2004
De Schelp, Biddinghuizen

BAS 2 vergeet te voetballen

In de laatste oefenwedstrijd voordat de tweede helft van de competitie losbarst oefende BAS 2 thuis tegen Unicum 3, een team dat vorig jaar in de 4e klasse bij BAS 2 inspeelde.

Doel van de wedstrijd was vooral hetzelfde als het doel tijdens de andere twee oefenwedstrijden: blijf in het systeem spelen - de uitslag zien we dan wel weer.

Unicum leek aan het begin een stuk zwakker. Zodra BAS een aanval inzette, werd het gevaarlijk en al vrij snel was het dan ook 1-0. Een indraaiende corner van Jorn Rommens werd weggekopt tot in de voeten van Jeroen van Zandbergen. Deze haalde uit en zag zijn schot geblokt door een verdediger. Via de verdediger belandde de bal echter in de voeten van Sieberen Sybesma, die deze kans niet aan zich voorbij liet gaa.

Wat vanaf het begin wel duidelijk was, was dat BAS met weinig overtuiging de wedstrijd speelde. Het keek toe hoe Unicum het initiatief overnam en veel van de duels won. De gelijkmaker was tekenend voor het spel van BAS de eerste helft. De linkerspits mocht een moeilijk te halen bal binnenhouden, goedleggen en voorgeven. Keeper Bies leek de bal eenvoudig te gaan pakken of wegstompen, maar liet zich de bal uit de hand koppen door een doorlopende Unicum speler.

De 1-2 viel vlak voor rust, nadat BAS diverse kansen had gehad om op voorsprong te komen. Erwin ten Cate had geen geluk zijn de passes die hij kreeg, waardoor hij geen opgelegde kansen kreeg. Gerjan Westerhof schoot 1 op 1 met de keeper tegen de sluitpost op en miste dus ook. Het zondagsschot van Unicum (laag over de grond) leek naast te gaan, maar rolde toch het doel in.

Donderpreek
Dus de terechte donderpreek in de rust: te weinig inzet, te weinig voetbal. De tweede helft moest hoe dan ook beter. Nu was dat niet zo moeilijk, maar met meer inzet en strijd, kwamen er ook meer overtredingen (van beide kanten). Herman Lucassen en Hans Custers kregen een terechte gele kaart (ofwel: 5 minuten langs de lijn zitten), Patrick Vallant en Jorn Rommens ontsnapten hieraan en Sieberen Sybesma liet zich 'beetnemen', reageerde hierop en had dus rood kunnen krijgen.

Kansen waren er trouwens niet echt meer de tweede helft, waardoor BAS met een nieuwe nderlaag en kopzorgen voor zaterdag aanstaande het veld mocht verlaten.

Gelukkig smaakte het kratje van Herman dan weer wel goed...