Vriendschappelijke wedstrijd
27-1-2004
De Schelp, Biddinghuizen

Zwart-Wit 2 een flinke maat te groot

Gisteravond speelde BAS 2 dan eindelijk de eerste wedstrijd na de winterstop. Tegen het 2e van Zwart-Wit (uitkomend in de reserve 1e klasse) bleek het krachtsverschil behoorlijk groot: BAS 2 verloor met 0-4.

Blessures
Door de vele blessures en jongens die voorlopig met BAS 1 meetrainen én spelen kwam BAS 2 nog niet in actie in 2004; en omdat de competitie op 7 februari alweer hervat wordt, werd de dinsdagavond gebruikt voor een lichtwedstrijd. Zonder Gerard van Tilburg, Allard Stuifzand, Jorn Rommens, Erik van Tussenbroek, André ten Cate (allen geblesseerd), Roy van Hoorn, Bas de Jong (op de hei) en Brahim Saddouki (?) kregen de trainers H&J toch nog 13 mensen bijelkaar, waaronder Patrick Vallant en Jeroen van Zandbergen (die nog geen enkele training in de benen hadden) en 2 keepers (Gerben de Vries van de a1 was zo vriendelijk om de 1e helft te keepen).

Geen kluts
Zwart-Wit 2 nam gelijk het initiatief en liet de bal makkelijk door de ploeg circuleren. Voor rust scoorden de Harderwijkers 2 keer en BAS stelde daar eigenlijk maar 1 kansje tegenover: Sieberen Sybesma kon de bal net niet binnenwerken bij de 1e paal. Ook na rust was Zwart-Wit veel sterker, hoewel BAS wel minder ruimte en kansen dan voor rust weggaf. Uiteindelijk werd het 4-0, een uitslag waar niet veel aan af te dingen viel. Grootste kans kreeg BAS nog in blessuretijd, nadat Hans Custers de buitenspel val omzeilde en zonder kluts keurig breed legde op de meegelopen Sieberen Sybesma, maar hij schoot ver naast.

Nieuwleusen
Zaterdag speelt BAS 2 opnieuw vriendschappelijk (mits er genoeg spelers voor handen zijn): Nieuwleusen 2 is dan in Biddinghuizen de tegenstander. Volgende week hervat BAS 2 dan de competitie, tegen Nunspeet 3.