Home
BAS 2
2003/2004
 

Swift '64 2 - BAS 2 : 0-4


Swift '64 2 0 - 4  BAS 2
Competitiewedstrijd
29-11-2003
Sportpark Swift ’64, Sportweg 6 Swifterbant

BAS 2 herbstmeister

BAS 2 won afgelopen zaterdag vrij eenvoudig van een matig Swift ’64 2 (0-4) en daarmee staat – doordat alle concurrenten punten verspeelden – tot ieders verbazing BAS 2 halverwege de competitie alleen aan de leiding: BAS 2 is Herbstmeister!

Brede selectie
BAS 2 vertrok enigszins gehandicapt naar Swifterbant, om daar – gelijktijdig met BAS 1 – aan te treden voor de Derby der Derby’s. Trainers H&J konden niet beschikken over verdedigers Erik van Tussenbroek (4 wedstrijden geschorst na zijn rode kaart tegen ASVD) en de aan een hernia geopereerde Allard Stuifzand. Verder waren alleen Richard Bies en Marco Westerhof van de eerste selectie overgeheveld; Marco Lek, Tino Bies en Frank van Dekken speelden (of zaten) bij BAS 1 en Roy van Hoorn was dit weekend helemaal afwezig. Met de breedte van de selectie zit het echter wel goed, want aanvoerder Menno Slump en Martijn Tolhoek startten op de bank.

Droomstart
BAS 2 kende een droomstart, want binnen 2 minuten was het Sieberen Sybesma die de score al opende: mooi diep gestuurd door Marco Westerhof lobde hij vanaf zo’n 20 meter over de uitgelopen keeper (eigenlijk de linksbuiten) van Swift: 0-1 en sommige spelers hadden nog geen bal aangeraakt. Binnen 10 minuten had het eigenlijk 0-2 moeten zijn na een flitsende combinatie over links, maar in plaats van zelf te schieten besloot Marco Westerhof met een passje op de net buitenspel staande Sieberen, die overigens alleen de paal raakte. Daarna werd het spel snel minder, Swift kreeg het initiatief en BAS ging wat paniekerig spelen. Grootste gevaar schuilde in hun rechtsbuiten, maar Bas de Jong speelde uitstekend vandaag en had daar goed het oog in. Er waren wel wat kleine kansjes voor Swift, maar Boy Bies hoefde alleen maar wat corners toe te staan. En na een half uur leek de beslissing al te vallen, toen Hans Custers op rechts de buitenspelval omzeilde (passje van Jorn Rommens), de bal voorbij de veel te snel uitgekomen keeper richting het lege doel schoof, waar spits Marco Westerhof het beslissende tikje gaf: 0-2. Daarna nog wat slordig omspringen met kansen, anders was de marge bij rust nog groter geweest.

“Ik kneep hem behoorlijk”
Een matig tevreden coach Herman in de rust, die de onrust in de ploeg hekelde en vooral vond dat het middenveld beter opgepakt moest worden. Na rust was het echter Swift, dat met een paar wissels (waaronder de keeper) BAS op eigen helft vastzette, maar na het missen van één grote kans van dichtbij nam BAS het initiatief weer langzaam over. André ten Cate kon alleen op de keeper af en besloot de vrijstaande Sieberen Sybesma (inmiddels 2e spits na het invallen van Menno Slump en Martijn Tolhoek voor Herman Lucassen en Jorn Rommens) totaal te negeren. Hij schoot echter op de lat, waarna Sieberen zijn rechterbeen zo stil mogelijk hield en de terugkomende bal zo in het lege doel kaatste: 0-3 (“de zenuwen gierden plots door mijn lichaam, blijf kalm, Sieb, blijf kalm, dit mag je niet missen. Ik kneep hem behoorlijk”, aldus een opgeluchte Sybesma toen zijn doelpunt uiterst koelbloedig bleek te ogen voor medespelers). Hij kreeg zelfs zoveel zelfvertrouwen dat hij meteen daarna – diep gestuurd door Hans Custers – op zijn beurt nu André ten Cate compleet negeerde en zijn schot tot corner verwerkt zag worden door de Swift-goalie. Die kon daarna de corner van Hans Custers echter maar half wegboksen, zodat André ten Cate dan toch zijn goaltje kon meepikken, hij rondde die misser bekwaam af.

Herbstmeister
Eindstand 0-4 en nu wel tevreden coaches: “bijna niks weggegeven, veel kansen gecreëerd en verdiend gewonnen”. En tot ieders verbazing bleken alle concurrenten verloren te hebben, zodat BAS 2 halverwege de competitie plotseling alleen bovenaan staat: Herfstkampioen dus, net als vorig jaar. Dat biedt verder natuurlijk geen enkele garantie voor een goed slot (zie vorig jaar), maar leuk is het wel. Voor de winterstop volgen nog 2 zware wedstrijden, uit naar concurrent Zeewolde en thuis tegen het de laatste weken goed op dreef zijnde Nunspeet. Daarna kan de balans pas echt opgemaakt worden, maar toch: Herbstmeister…!

Bron: BAS2.nlDoelpuntenmakers BAS:


Sieberen Sybesma
2x


Marco Westerhof
1x


André ten Cate
1x
 Eerder gespeelde wedstrijden tegen Swift '64 2:
2001/20029-2-2002BAS 2 - Swift '64 20 - 10[Vriend]

Andere wedstrijden tegen Swift '64:
2001/20026-4-2002BAS 2 - Swift '64 32 - 1[Comp.]
2001/200227-10-2001Swift '64 3 - BAS 21 - 5[Comp.]

Terug naar overzicht wedstrijden

Sponsor:
Hendriks Incasso Hendriks Incasso

© Copyright 2022, BAS Voetbal. Alle rechten voorbehouden. Sybit | Software op Maat