Home
BAS 2
2003/2004
 

BAS 2 - Elspeet 2 : 3-1


BAS 2 3 - 1  Elspeet 2
Competitiewedstrijd
11-10-2003
De Schelp, Biddinghuizen

BAS 2 wint van sterk Elspeet

De derde thuiswedstrijd van de boven verwachting verlopende competitie eindigde – net als beide voorgaande thuiswedstrijden – in een overwinning voor BAS 2: een goed voetballend Elspeet 2 werd met 3-1 verslagen.

Zoals normaal in een 2e elftal verschilde de opstelling weer enigszins met vorige week: Marco Westerhof en Ferry Kamps speelden bij BAS 1 in de basis tegen ’t Harde en Martijn Steenbeek was zo sportief om de A1 van hun spelerstekort af te helpen. Daardoor speelde Frank van Dekken nu samen met Hans Custers in de spits en was Menno Slump de verdedigende middenvelder, in de rug spelend van Jorn Rommens.

Sieberen Sybesma en Martijn Tolhoek speelden aan de zijkant. Boy Bies stond uiteraard op doel en Bas de Jong was na zijn reservebeurt van vorige week nu linksback. Richard Bies speelde de 1e helft als rechtsback (voordat hij ook naar BAS 1 moest vertrekken) en het centrum was wel identiek als op de Teuger ijsbaan: Gerard van Tilburg vormt al een aardig ingespeeld duo met Herman Lucassen.

Volgens het boekje
De beginfase was duidelijk voor de gasten uit Elspeet, die de bal makkelijk rond lieten gaan. Men creëerde daarmee ook een aardige kans: binnendoor bij Bas de Jong dook hun handige spits (die met dat tongetje) de 16 binnen, maar Gerard gooide zijn massieve lijf er goed voor en speelde keurig de bal: weg kans. Daarna was het toch BAS 2 dat zonder groots te spelen toch kansen kreeg: de eerste voor Hans Custers, die over de bal heen maaide na een voorzetje van Sieberen Sybesma (“beetje achter de man”, aldus Hans) en de tweede kans was het andersom: een goede voorzet van Hans werd door Sieberen te slap ingekopt (“natuurlijk probeerde ik die bal tegendraads te koppen, coach”).

Na 20 minuten was het dan toch raak: inspelen van spits Hans Custers, terugleggen en een uithaal van Frank van Dekken betekende 1-0; wel via een lichaamsdeel van een tegenstander maar verder volgens het boekje, alsdus coach H. De gebruinde (“maar niet aangekomen”) André ten Cate verving vervolgens Hans Custers in de spits, die uitviel met een hamstringblessure en blij is met het vrije weekend van volgende week. Het bleef 1-0 tot aan de rust, maar Elspeet was de betere ploeg met ook een paar aardige kansen, eigenlijk steeds via hun nummer 9. Die trof ondermeer de lat boven de toen kansloze Boy Bies en na een corner redde dezelfde Boy Bies nog bekwaam.

Vloeiende aanval
De tweede helft kwam Patrick Vallant voor Richard Bies, en na een vloeiende aanval over een paar schijven en het passje binnendoor van Jorn Rommens was het uiteraard Sieberen Sybesma die raak schoot: op zijn welhaast traditionele doelpunt wordt eigenlijk nu elke week gerekend. Lang duurde het plezier niet, want Elspeet scoorde vrij snel 2-1 na wat slap verdedigend werk, en leek BAS het opnieuw moeilijk te krijgen. Maar waar het ongeveer gelijk opging, was het toch BAS dat scoorde: Menno Slump stuurde André weg bij de cornervlag, vond het hoofd van Gerard van Tilburg en de nog nasputterende André kopte van dichtbij 3-1 binnen. Wedstrijd gespeeld, zeker na een domme rode kaart van een middenvelder van Elspeet, die eerst geel kreeg wegens commentaar op de leiding en de scheids daarna nog het één en ander toevoegde: hij kon inrukken. Weer winst dus, en de toppositie blijft geconsolideerd.

Platte kar?
Tevreden coaches dus na afloop, het traditionele kratje werd weer snel geleegd (uiteraard zonder Boy die naar BAS 1 moest), de sauna van komende donderdag gaat niet door en volgende week zaterdag dus een inhaalprogramma, waarbij BAS 2 vriendschappelijk gaat spelen tegen VSCO 3. Terugkijkend op het eerste blok competitie kan er geconcludeerd worden dat er boven verwachting wordt gepresteerd na de promotie van vorig seizoen. Over 2 weken volgt nog de lastige uitwedstrijd bij de routiniers van VVOG 4 en de eerste periode wordt afgesloten tegen Oene 3. Zelf geen fouten maken en hopen dat SVL punten laat liggen bij een – althans zaterdag – goed voetballend Elspeet, en dan kan Adriaan alsnog gebeld gaan worden voor de platte kar…

Bekijk de wedstrijdstatistieken op www.bas2.nlDoelpuntenmakers BAS:


André ten Cate
1x


Sieberen Sybesma
1x


Frank van Dekken
1x
 Andere wedstrijden tegen Elspeet:
2001/200213-4-2002Elspeet 3 - BAS 20 - 3[Comp.]
2001/20023-11-2001BAS 2 - Elspeet 31 - 3[Comp.]
2000/200131-3-2001BAS 2 - Elspeet 32 - 2[Comp.]
2000/200114-10-2000Elspeet 3 - BAS 22 - 1[Comp.]
1997/19989-5-1998BAS 2 - Elspeet 712 - 1[Comp.]
1997/199822-11-1997Elspeet 7 - BAS 20 - 9[Comp.]

Terug naar overzicht wedstrijden

Sponsor:
Hendriks Incasso Hendriks Incasso

© Copyright 2022, BAS Voetbal. Alle rechten voorbehouden. Sybit | Software op Maat