Home
BAS 2
2003/2004
 

Teuge SP 3 - BAS 2 : 0-3


Teuge SP 3 0 - 3  BAS 2
Competitiewedstrijd
4-10-2003
De Dulmer, De Zanden 92 Teuge

BAS 2 (modder)worstelt zich langs Teuge

In de volgens de coaches H&J slechtste wedstrijd van het seizoen (“ja, zelfs nog slechter dan SVL uit”) pakte BAS 2 uiteindelijk toch de 3 punten in Teuge: Teuge 3 werd toch met duidelijke cijfers verslagen: 0-3.

Genoeg verdedigers
In de voorbespreking vooraf werd er op gehamerd om van eigen kracht uit te gaan: van Teuge 3 was niet zoveel bekend, alleen dat ze een 3-0 achterstand tegen Zeewolde eerst nog wegpoetsten tot 3-3 om in de slotminuut alsnog de bietenbrug op te gaan. BAS 2 had in ieder geval verdedigers genoeg: Martijn Steenbeek, Richard Bies en Ferry Kamps waren overgekomen vanuit BAS 1 (geruild met Roy van Hoorn en Bas de Jong) en alledrie startten uiteraard in de basis. Ferry Kamps speelde als verdedigende middenvelder, Menno Slump werd daardoor rechtshalf en omdat ook André ten Cate ontbrak (Tenerife) speelde Hans Custers samen met Marco Westerhof in de spits.

De lichtgeblesseerde Jorn Rommens kon toch starten als linkshalf, waardoor Sieberen Sybesma op de bank begon, net als Erik van Tussenbroek en Martijn Tolhoek. Maar eerst nog naar Teuge rijden, en Sieberen mocht voorop om de binnendoorweggetjes te wijzen; maar die waren op de heenweg nog afgesloten.

Slicks
Net na aanvang van de wedstrijd – naast het hoofdveld van Teuge – viel er een flinke hoosbui, wat het veld spekglad maakte. Dat had zijn invloed op de wedstrijd, want om de haverklap gleden er spelers weg (“jij had zo te zien je slicks aan, Hans”, zei Allard nog), waardoor het voetbal veel weg kreeg van een potje flipperen. BAS 2 leek de betere ploeg, maar was uiterst onzorgvuldig, te gehaast of juist onattent: kortom, er klopte geen klote van. Toch nam BAS na zo’n 20 minuten spelen een 0-1 voorsprong na goed doorzetten van Ferry Kamps op rechts. Zijn lage voorzet werd door een Teuger verdediger achter zijn eigen keeper geklutst en dat werd uiteraard ingetogen gevierd. Enige hoogtepunt verder was een mooie actie van Jorn Rommens, die – tot afgrijsen van Jorn – door spits Hans Custers niet op waarde werd geschat.

Goudhaantje
Een foeterende coach H dus in de rust, die zulk gebroddel hoogst zelden aanschouwd had en er zelfs begrip voor had dat de paar aanwezige toeschouwers meer oog hadden voor het veld ernaast. Omdat er dit seizoen min of meer bij toerbeurt gewisseld wordt, werden Jorn en Martijn Steenbeek vervangen door Sieberen en Erik; maar BAS modderde – letterlijk en figuurlijk – ook in de 2e helft nog flink door. Teuge profiteerde overigens nauwelijks van de offday aan BAS-kant, maar na zo’n 15 minuten werd het dan toch langzaam iets beter aan BAS-zijde. Frank van Dekken wisselde van positie met Hans Custers en BAS creëerde zowaar weer eens wat kansen. En het was goudhaantje Sieberen Sybesma die weer scoorde: een BAS-aanval leek eerst nog afgeslagen te worden, maar Hans Custers kon met een volley de bal toch weer voor de goal krijgen, waar Sieberen op de juiste plek stond: 0-2 en de wedstrijd leek beslist.

Teuge kreeg nog 1 grote kans – na een te kort kopballetje van Herman Lucassen – maar Boy Bies haalde vandaag wel een ruime voldoende en hield de nul vast. Na nog een paar grote kansen werd het 0-3 door Marco Westerhof na weer een assistje van de verder zeer matig spelende Hans Custers.

Rally
Die verklaarde later wel: “slecht spelen en toch makkelijk winnen: dat kunnen alleen grote ploegen. Dus gewoon blij zijn met de punten en het goede spel bewaren we dan wel weer voor de sterkere tegenstanders”. De terugrit was overigens nog een ervaring op zich: Sieberen negeerde als een volleerd rally-rijder (op aanraden van lokale kenner Herman Lucassen, dat wel) vele wegversperringen en zelfs een ontbrekende brug werd via een boerenerf (“langs die tractor en over dat betonpad”) knap omzeild: de snelste terugtijd dus. Volgende week wacht Elspeet 2, dan gewoon weer op het vertrouwde, stroeve veld 2…
Doelpuntenmakers BAS:


Eigendoel
1x


Sieberen Sybesma
1x


Marco Westerhof
1x
 Terug naar overzicht wedstrijden

Sponsor:
Hendriks Incasso Hendriks Incasso

© Copyright 2022, BAS Voetbal. Alle rechten voorbehouden. Sybit | Software op Maat