Home
BAS 2
2003/2004
 

Lelystad '67 2 - BAS 2 : 8-2


Lelystad '67 2 8 - 2  BAS 2
Competitiewedstrijd
20-9-2003
Langezand, Sportparkweg 5 Lelystad

BAS 2 afgedroogd door SVL 2

De topper (op papier) tussen SV Lelystad 2 en BAS 2 werd afgelopen zaterdag wel heel gemakkelijk door de Lelystedelingen gewonnen: de teller stokte uiteindelijk bij 8-2. Daardoor staat SVL nu alleen bovenaan in deze klasse en weet BAS 2 dat het nog veel tekort komt.

Door de remise van afgelopen donderdag tegen BAS 1 reisde BAS 2 vol zelfvertrouwen af naar Lelystad om daar de ongeslagen status waar te gaan maken. “Compact spelen, net als donderdag, het veld klein houden en niet te snel happen” waren de taken vooraf. De opstelling was min of meer gelijk aan donderdag; alleen ontbraken Allard Stuifzand (geschorst) en Jorn Rommens; voor hen verschenen de teruggekeerde Patrick Vallant en debutant Roy van Hoorn in de basis.

Snelle ploeg
De beginfase was meteen voor Lelystad, dat over een jonge, snelle ploeg bleek te beschikken. En via een snelle combinatie lag de bal al binnen 10 minuten achter keeper Boy Bies. Daarna leek BAS zich te herpakken en kwam zelfs tot enkele aanvallen. Na zo’n minuut of 20 maakte BAS dan ook gelijk: terugleggen van spits Hans Custers, crossbal van Sieberen Sybesma en koel afmaken van de goed doorgelopen Frank van Dekken betekende 1-1 en het gevoel dat het vandaag wel moest lukken. Dat duurde niet lang, SVL kreeg een vrije trap (na een onnodige overtreding van rechtsback Bas de Jong) en die werd door Boy Bies via de binnenkant van de paal maar net uit het doel gehouden. In de rebound was Lelystad echter veel attenter en zo was het 2-1. Daarna was het SVL wat de dienst uitmaakte: de ene na de andere snelle aanval rolde op het doel van BAS 2 af en voor rust stond het dan ook al 4-1, ook al omdat de BAS 2-spelers zich wel heel gemakkelijk lieten uitspelen.

Eretreffer
Gelatenheid in de rust, het wordt een moeilijk verhaal, maar iets scherper mag best. Sieberen was inmiddels geblesseerd uitgevallen en ook Patrick kon niet verder, zodat André ten Cate en Gerard van Tilburg invielen. De laatste kreeg nog een grote kans na een hoekschop, maar SVL liep soepel verder uit tot uiteindelijk 8-1. Menno Slump maakte vervolgens nog een mooie eretreffer na een actie van Roy van Hoorn, maar dat was voor de statistiek.

Kansloos
“Kansloos waren we, wat we donderdag nog zo goed deden, deden we vandaag fout, we stapten vaak te vroeg in en gaven zo heel veel ruimte weg. Maar SVL heeft een hele handige, snelle ploeg en is zeker kampioenskandidaat nummer 1”. Volgende week komt Stroe naar Biddinghuizen en BAS 2 kan dan laten zien dat ze toch een rol(letje) van betekenis kunnen gaan spelen in deze klasse, met een overwinning staat BAS 2 dan toch keurig bij de top 3…

Webredactie BAS-Voetbal, BAS 2Doelpuntenmakers BAS:


Menno Slump
1x


Frank van Dekken
1x
  Andere wedstrijden tegen Lelystad '67:
2002/200326-4-2003BAS 2 - Lelystad '67 34 - 1[Comp.]
2002/200328-9-2002Lelystad '67 3 - BAS 22 - 7[Comp.]

Terug naar overzicht wedstrijden

Sponsor:
Hendriks Incasso Hendriks Incasso

© Copyright 2022, BAS Voetbal. Alle rechten voorbehouden. Sybit | Software op Maat