Vriendschappelijke wedstrijd
2-9-2003
De Schelp, Biddinghuizen

BAS 2 sluit voorbereiding af met winst

Dinsdagavond speelde BAS 2 een ingelaste oefenwedstrijd om de puntjes nog even op de i te kunnen zetten voor de competitiestart tegen Zeewolde komende zaterdag. In een wedstrijd met een wisselend spelbeeld won BAS 2 uiteindelijk met 3-1 van VSCO 3.

Omdat er zaterdag door Lowlands en ander vermaak geen team op de been gebracht kon worden, leek het het technisch duo H&J nuttig om voor de competitiekraker van zaterdag toch nog een wedstrijd te spelen en zo werd er om half 8 afgetrapt op het hoofdveld. Het bleek ook op dinsdagavond lastig om genoeg spelers te vinden: introductieweek, werk en andere beslommeringen leverde veel afzeggingen op en daardoor maakte B-junior Kristian Weijers zijn debuut als voorstopper. Dat deed hij overigens foutloos, hij speelde een goede partij. Verder maakte BAS 1-speler Tino Bies zijn rentree, na een maandenlang durende knieblessure kreeg ook hij speelminuten.

Goede start
BAS 2 begon goed aan de wedstrijd, de bal werd goed in de ploeg gehouden en de eerste kansen dienden zich al snel aan. Menno Slump schoot net voorlangs na een mooie aanval en na 15 minuten was het spits Hans Custers die de score opende. Een dwarrelende voorzet van Bas de Jong werd door de Oosterwolder linksback verkeerd beoordeeld en Hans kon na een pirouette de bal nog net raken, wat tot ieders verbijstering genoeg bleek voor een goal: de VSCO-keeper (“die leek op Castillo, alleen de handtas ontbrak”, aldus Allard) deed net een – fataal – pasje naar voren. Even later viel ook al de 2-0: een afgeslagen corner werd door Frank van Dekken opnieuw voorgeslingerd, waarna Sieberen Sybesma de bal eerst op de keeper kopte en daarna koeltjes de rebound in de lange hoek schoot.

Weg met de rust
Daarna was het gedaan met de dadendrang van BAS, plotseling was het gedaan met de rust in het spel en kwam VSCO meer aan voetballen toe. Die scoorden dan ook 2-1, de buitenspelval klapte niet goed dicht en de rechtsbuiten van VSCO rondde bekwaam af. Een rommelig vervolg tot aan de rust, met overigens nog een grote kans voor de ingevallen Martijn Tolhoek, maar hij schoot met zijn gummi-rechterbeen.

In de rust een cynische donderpreek van coach Herman, die de computerkwaliteiten van Jerry hoger inschatte dan zijn loopvermogen en het gedraaf van Erik ook niet goedkeurde. Erik van Tussenbroek werd na rust - met de verlichting inmiddels aan - linksback, Tino Bies mocht met het puntje naar achteren en Frank van Dekken werd 2e spits. Veel beter werd het spel overigens niet, maar kansen waren er wel, en een doelpunt ook. Ingooi Bas de Jong, doortikken van Hans en Sieberen rondde een mooie 1-2 met Menno Slump af met een prachtige boogbal over Castillo heen. Even later kon man-van-de-wedstrijd Sieberen ook zijn 3e goal maken, maar de mooie bicycle-kick die hij in gedachten had, werd maar half en dus slap uitgevoerd (“ik bedacht me net op tijd dat ik last van mijn hamstring had en durfde niet vol meer uit te halen”).

Klaar voor topper?
Eindstand 3-1 derhalve, maar of BAS 2 echt klaar is voor de topper tegen Zeewolde blijft onduidelijk, daarvoor waren er nog te veel afwezigen en is het spel nog te onrustig (“dat moet zeker beter, anders zijn we kansloos”, aldus Frank van Dekken).