Home
BAS 2
2003/2004
 

BAS 2 - Hierden 2 : 4-2


BAS 2 4 - 2  Hierden 2
Vriendschappelijke wedstrijd
16-8-2003
De Schelp, Biddinghuizen

BAS 2 verslaat Hierden 2

Zaterdag kwam BAS 2 alweer voor de 3e keer in actie in de nieuwe voorbereiding voor het komende seizoen in de reserve 3e klasse: Hierden 2 (komend seizoen uitkomend in de reserve 2e klasse) werd na een 1-1 ruststand met 4-2 verslagen.

Na de nederlaag van donderdag tegen ESC 2 zijn coach Herman en vlagger Pieter op vakantie gegaan (naar het pittoreske Punthorst), zodat coach Jan de komende week in zijn eentje moet doen. Vlagger Pieter bleek vervangen door zwager Allard, en deze kweet zich enthousiast van deze nieuwe taak: dat wordt nog een moeilijke keuze voor de selectieheren. De selectie zag er verder bijna identiek uit als tegen Elburg: Iven bleek echter een kniebandje gescheurd te hebben en ook Kustrim had last van een knie, zij ontbraken derhalve. Roy van Hoorn had vrijdag weer met BAS 1 gespeeld en deed ook niet mee. Omdat BAS 3 niet in actie kwam, was er verder niet geselecteerd en waren er 15 spelers beschikbaar, waaronder ook weer aanvoerder Patrick Vallant.

Terechte achterstand
BAS 2 begon uiterst matig aan de wedstrijd, Hierden 2 had duidelijk het initiatief en liet de bal makkelijk rondgaan, onderwijl loerend op kansjes via hun veelvuldig van positie wisselende spitsen. Echt grote kansen waren er overigens niet, maar BAS had grote moeite om de bal voorin te krijgen, vooral libero Hans Custers (weer eens wat anders als scorende spits) was wat ongelukkig in zijn passing. Diezelfde Custers gaf ook ongewild de assist voor de – overigens verdiende – 0-1, een lange bal van Hierden werd door Hans niet goed geraakt (hij wilde terugkoppen op keeper Boy Bies) en de spits van Hierden zat er attent tussen.

Gelijkmaker
Na de drinkpauze ging het iets beter met BAS 2, er werden zowaar wat corners afgedwongen en vlak voor rust viel zelfs de 1-1: André ten Cate zette laag voor bij de eerste paal, waarna een verdediger van Hierden uitverdedigde tegen het voetje van Frank van Dekken en de bal belandde zowaar in het doel.

Coaching
In de rust erop gehamerd dat er gewoon goed zonedekking met coaching gespeeld moest blijven worden en benut de zijkanten wat beter. Ook weer wissels natuurlijk, iedereen komt aan spelen toe en BAS 2 begon voortvarend aan de 2e helft, het liep een stuk beter dan voor rust. Ook Hierden had flink gewisseld en de tegenstander was dus ook minder goed, maar het niveau was na rust in ieder geval wat hoger. Vooral Hans Custers speelde een stuk beter en hij was het ook die de 2-1 mooi voorbereidde: diep gestuurd op links door de ingevallen Menno Slump en goed terugleggen op de meegelopen Menno, die beheerst afrondde (onder de ogen van zijn vrouw en zonen): 2-1.

Niet aan te pas
Hierden 2 kwam er nauwelijks meer aan te pas: Boy Bies had – na rust – een makkelijke middag en maakte deze wedstrijd een betrouwbare indruk. Frank van Dekken kon zich lekker uitleven en scoorde nog twee maal: de 3-1 was een voorzet van Sieberen Sybesma na een op het oog gelukkige 1-2 met Jeroen van Zandbergen (“maar die bal was echt zo bedoeld, hoor”) en de 4-1 was een lange bal van de gedreven Menno Slump. Hierden 2 kankerde wat op elkaar en strafte vlak voor tijd nog wat nonchalance achterin bij Bas de Jong en Herman Lucassen af; eindstand 4-2.

BAS 3
Een tevreden BAS 2 dus na afloop, uiteraard weer een kratje en zelfs nog een kleine polonaise (met oversteek naar kleedkamer 4). Onzekere factor blijft overigens BAS 3, het is nog maar de vraag of er genoeg spelers zijn om 3 selectieteams in te vullen. Het zou een slechte zaak voor BAS zijn als dat onverhoopt niet zal lukken, het betekent dat afvallers van BAS 2 in BAS 4 moeten gaan spelen en dat is – hoe gezellig BAS 4 ook mag zijn – niet echt motiverend. Komende dinsdag speelt BAS 2 wederom een oefenwedstrijd: Urk 3 komt op bezoek in Biddinghuizen, aanvang 19.15 uur, gaat dat zien, gaat dat zien….
Doelpuntenmakers BAS:


Frank van Dekken
3x


Menno Slump
1x
  Andere wedstrijden tegen Hierden:
2001/200220-10-2001Hierden 4 - BAS 20 - 6[Comp.]

Terug naar overzicht wedstrijden

Sponsor:
Hendriks Incasso Hendriks Incasso

© Copyright 2022, BAS Voetbal. Alle rechten voorbehouden. Sybit | Software op Maat