Home
BAS 2
2003/2004
 

ESC 2 - BAS 2 : 7-3


ESC 2 7 - 3  BAS 2
Vriendschappelijke wedstrijd
14-8-2003
Burg. Bode Sportpark, Zwolscheweg 6 A Elburg

BAS 2 verliest tweede oefenpartij

Donderdagavond speelde BAS 2 de 2e wedstrijd van de tot nu toe soepel lopende voorbereiding. In Elburg werd – na een 1-0 voorsprong – uiteindelijk met 7-3 verloren van het 2 klassen hoger spelende ESC 2.

Vergeleken met afgelopen zaterdag kon het technische duo J&H nu ook beschikken over enkele spelers uit de eerste selectie: zo stond Boy Bies op doel en speelden ook Roy van Hoorn en Iven van Velden mee. Vooraf al veel lachen om de tenues: er werd in de BAS 5 shirts (met namen achterop) gespeeld, waarbij vooral het shirt van Simon van Dijk begeerd werd, maar Gerard won die strijd gemakkelijk van André (om daarna schamper op te merken dat zelfs het shirt van Simon hem nog te krap zat).

Bekend
Er werd gestart in een van vorig seizoen bekende 4-4-2 opstelling, alleen de invulling van de posities is hier en daar nog wat anders om zo tot een goede inventarisatie van alle mogelijkheden te komen. Zo begon Menno Slump dit keer als linksback, Erik van Tussenbroek als verdedigende middenvelder en was Hans Custers (als At Tolenaars) de diepe spits.

Libero
BAS 2 begon enthousiast aan de wedstrijd, op het gladde en snelle kunstgrasveld van ESC, en kreeg in het begin al een paar mooie kansen. Zo soleerde Menno een keer door de Elburger defensie, maar was de afronding wat te slap (“ik had echt geen kracht meer voor een pegel”) en was Kustrim iets te zelfzuchtig (hij probeerde het zelf, daar waar een passje op Roy of Frank meer voor de hand had gelegen). Achterin stond het goed en BAS kwam dan ook niet in de problemen en nam binnen het kwartier zelfs een voorsprong: een diepe bal van libero Gerard van Tilburg (ondanks stuitproblemen) werd door Hans Custers met zijn linker onder de Elburger Canizares doorgeschoven: 0-1.

Conditie
Het tempo lag wel erg hoog, en daarna bleek dat ESC ook conditioneel iets verder is, ze namen het heft in handen en scoorden in hoog tempo nog 4 keer voor rust. De 1-1 viel na een hoge voorzet die door keeper Bies niet helemaal weggebokst kon worden, ook de 2-1 viel na een voorzet waarbij de linkermiddenvelder van ESC vrij kon binnen koppen bij de 2e paal. Aan de 3-1 ging dom balverlies op het middenveld vooraf en aan de 4-1 hing een luchtje van buitenspel (“dat was zeker buitenspel”, aldus Gerard die er bovenop stond). Hans Custers gaf de score voor rust echter nog een wat vriendelijker gezicht: inmiddels spelend als rechtshalf (Kustrim was al vervangen door André en die speelde met Frank in de spits) kwam hij goed naar binnen op een lange bal van opnieuw Gerard van Tilburg en hij aaide de bal met zijn rechternop onder Canizares door: 4-2.

Slordige eindpass
In de rust werd het halve elftal gewisseld: Martijn Tolhoek werd linksback, Bas de Jong verving Gerard, Jeroen van Zandbergen maakte zijn rentree na een studiejaar als rechtsback en op het middenveld kwamen Jerry Georg en Sieberen Sybesma Hans en Erik aflossen. Het spel was de 2e helft iets minder, het tempo lag lager dan voor rust en vooral de eindpass was slordig, waardoor balbezit steeds van korte duur was. Een blunder van Boy Bies (die overigens ook een paar knappe reddingen liet noteren) betekende 5-2 (hij schoof de bal zo in de voeten van de Elburger spits).

2 mooie kansen
André ten Cate en Sieberen Sybesma lieten nog 2 mooie kansen liggen (allebei alleen op Canizares af en 2 keer mis) voordat Iven van Velde van ruim 30 meter een schitterende boogbal losliet: Canizares raakte de bal nog wel net aan (achteruitlopend), maar de bal viel binnen. Nou al doelpunt van het jaar, Iven weet nog niet of hij nou stopt met voetbal. Dat betekende de 7-3, want ondertussen had ESC nog 2 maal gescoord. Het wachten was lang dit keer op de sliding van André (kunstgras tenslotte), maar die viel dan toch ook nog vlak voor tijd en mooi voor de eigen dug-out: het standbeen van de ESC-er werd vakkundig weggemaaid.

Patrick Vallant
Al met al een nuttige oefenpartij tegen een goede tegenstander. Een goed spelende Herman Lucassen, Martijn Steenbeek lijkt al een zekerheidje en verder is het nog afwachten welke spelers er definitief buiten de 1e selectie zullen vallen. Komende zaterdag speelt BAS 2 opnieuw een uitwedstrijd (tegen Hierden 2), en omdat ook BAS 3 dan in Hierden in actie zal komen, zal er waarschijnlijk al een kleine schifting in de 2e selectie plaatsvinden. Patrick Vallant zal dan ook in actie komen, zodat duo J&H vooral verdedigend weer wat extra mogelijkheden zullen hebben.Doelpuntenmakers BAS:


Hans Custers
2x


Iven van Velde
1x
  Andere wedstrijden tegen ESC:
2001/200216-2-2002BAS 2 - ESC 42 - 3[Vriend]

Terug naar overzicht wedstrijden

Sponsor:
Hendriks Incasso Hendriks Incasso

© Copyright 2022, BAS Voetbal. Alle rechten voorbehouden. Sybit | Software op Maat