Vriendschappelijke wedstrijd
9-8-2003
De Schelp, Biddinghuizen

BAS 2 begint met zege

Het tweede elftal van BAS, dat na de promotie van vorig jaar uit gaat komen in de reserve derde klasse, opende vanmiddag het voetbalseizoen op De Schelp. Tegen EFC '58 2 uit Ermelo werd met 2-1 gewonnen.

In verband met de warmte was met scheidsrechter Tichelhoven en de tegenstanders overeengekomen dat de wedstrijd in drie periodes van 25 minuten zou worden afgewerkt. Bovendien werd halverwege de tweede periode ook nog van helft gewisseld.

De eerste periode was duidelijk voor BAS. Al uit de eerste corner, die door Jorn Rommens bij de tweede paal werd neergelegd. werd bijna gescoord. Gerard van Tilburg kopte maar net over. Erik van Tussenbroek, die verrassend sterk speelde centraal op het midden, gaf kort daarna een steekpass op Sieberen Sybesma. De doelman en de paal beletten hem het scoren, maar in tweede instantie scoorde André ten Cate alsnog nadat Jerry Georg het had geprobeerd.

Wennen
Het was natuurlijk wel wennen voor de spelers van BAS 2. De samenstelling van het elftal was volledig nieuw, maar vreemd genoeg pakte dit goed uit. Het mag dan ook een wonder heten dat BAS niet al eerder op 2-0 kwam. Verdedigend hebben trainers Jan Klopman en Herman Stegeman in ieder geval ruime keus. Gerard van Tilburg, Herman Lucassen, Martijn Steenbeek, Martijn Tolhoek, Menno Slump en vooral Hans Custers speelden een 'puike pot'.

BAS moest wachten tot de derde periode voordat het verder op voorsprong kwam. Vanuit een ingooi en een hierop volgende aanval, speelde Frank van Dekken de bal diep. Kustrim Azemi maakte dankbaar gebruik van de blunderende voorstopper van EFC en schoot met buitenkant-rechts de 2-0 binnen. EFC wist nog terug te komen tot 2-1, maar kon ondanks het grotere loopvermogen geen gelijkmaker afdwingen.