Home
BAS 2
2002/2003
 

Hulshorst 2 - BAS 2 : 1-2


Hulshorst 2 1 - 2  BAS 2
Competitiewedstrijd
30-11-2002
De Eendracht, Brandsweg 3 Hulshorst

BAS2 verslaat Hulshorst2

In een qua voetbalmatige wedstrijd versloeg BAS het lastige Hulshorst2. De snel verkregen voorsprong ging verloren, maar na een heroïsche strijd in de tweede helft trok BAS2 via een kopbal van Patrick Vallant toch aan het langste eind

Als je in Hulshorst wilt winnen dan moet je van goeden huize komen, dat had ook Zeewolde ondervonden. Onder aanvoering van hun Cowboy coach valt de ploeg moeilijk te bestrijden.
BAS was er vanuit gegaan dat ze veel met de lange bal zouden spelen. De lange bal moest er dus worden uitgehaald waardoor we op de press moesten spelen, en anders dienden we hun kopsterke spitsen af te stoppen en die kopduels te winnen, dan wel de tweede bal. Eigenlijk ging dat een beetje in tegen de normale speelwijze, en bovendien hadden we ook niet alle juiste spelers voor handen voor die taken, BAS1 vraagt ook om spelers.
Toch pakte onze aanpak direct goed uit, na een minuut of zeven kwamen we al aan de leiding doordat Rolf de Jong, die zich alleen verdedigend zou bezighouden een terugdraaiende bal in de touwen suisde (0-1). Menno Slump zou vandaag eerst aanvallender spelen en later terugzakken in een meer compacte formatie. Eigenlijk was dat ook wel te verwachten want we hadden zowaar al een paar kansen gehad. Het leek er sterk op dat de wedstrijd open zou blijven. We kregen snelle acties van Hulshorst over de vleugels te verduren, maar de combinaties in het centrum kwamen er niet. Wel gevaarlijk werd het bij de kopballen, waardoor Edwin nogal eens moest optreden. Maar ook het bijsluiten bij de spitsen deden zij goed vanuit een overtal op het middenveld. Wij, Richard Bies (eindelijk er ook weer eens bij), Erik van Tussenbroek en Martijn Steenbeek, verzuimden door ter stappen. Achterin deden we het niet goed. Erik zocht de kopsterke spits 14 en dat was niet goed, koppen moest Gerben van de Bos doen. Maar Gerben joeg zijn overbodige kornuiten niet door. De gelijkmaker kwam dan ook na dom balverlies, verdedigend ging alles fout. De voorzet er niet, verkeerde herstelactie, gerben geeft rugdekking i.p.v. mandekking en erik kopt niet maar draait alleen wat met zijn hoofd, (1-1). De schrik sloeg toe en BAS zakte af naar een heel laag niveau. Veel balverlies door slordig haastig passen. Verdedigend gaven we teveel ruimte weg, steeds waren we te laat. BAS2 kon zich niet herstellen en de spitsen hielden geen bal vast. Menno ging op de positie van Rolf spelen en dat werd wat beter. Een kwartier voor rust herpakte BAS zich en volgden een aantal goede combinaties ook van Martijn Steenbeek vanuit het middenveld. Martijn had ook geen topdag en oogde bang, en scoorde net als Hans zeker geen voldoende. We lieten de kaas van ons brood eten, en vaak gingen we te onbezonnen te werk zoals bij Erik.

In de rust hebben we nog eens vastgesteld dat het anders zou moeten, meer strijd zeker van de spitsen, want die deden “geen kloten ” volgens de trainer. Martijn Steenbeek ging eruit voor André ten Cate. Onze backs hadden we in deze speelwijze niet nodig. Erik werd echt naar het midden gedirigeerd om de vrije man daar op te pakken.

Als herboren ging BAS2 de tweede helft in. De druk was groot op Hulshorst, de kansen aanvankelijk nog gering maar er kwamen er steeds meer. Erik won zijn duels nu wel en hans moest opletten voor diepgang bij hen over rechts. Aanvoerder Patrick streed als een leeuw won elk duel, of paste de wintersnoei toe. Gerben van de Bos herstelde zich wonderbaarlijk en verloor ok werkelijk geen duel meer. Dat was grote klasse, zeker als je niet wilt in die duels te komen, en wat rustig wilt uitvoetballen na een grote carrière. Allard Stuifzand was niet meegenomen naar Spanje terwijl hij wel erg stout was geweest. Met nog 35 minuten te spelen kwam die erin voor Erik op het middenveld om met name de kopacties en hun verdedigen op de juiste moment naar de linker kant. Dat pakte voortreffelijk uit want papa won alle duels en de voortzettingen waren ook goed. De wedstrijd werd wel grimmiger. Onze aanvallers stoorden bij het leven waardoor het balbezit meestal bij ons was. Maar ook de uitbraken over de vleugels waren in orde via Barry en André. Barry werd steeds beter en had geen kind meer aan zijn tegenstander. De schoten of actie leverden echter niets op. Buitenspel of net te laat was het meestal. André ging fel door op de twijfelachtige keeper. Vrije trappen gingen echter nog met te weinig overtuiging. Frank van Dekken kwam nauwelijks in het spel voor, en ging de bal zoeken op het middenveld. Het centrum was daardoor vaak niet bezet. Als André daar dan opdook kwam de pass verkeerd, of werd niet menno op rechts gevonden. Rolf de Jong kwam wel een paar keer goed door over rechts. Uiteindelijk kwam het doelpunt uit een voorzet van links waar Patrick de bal laag in de linkerhoek kopte (1-2).
Het was daarna opletten geblazen Hulshorst wilde aanzetten, maar zoals gezegd Gerben en Allard wonnen echt alles, zelfs als Rolf of Hans een steekje lieten vallen. Custers werd toch niet weggehaald voor de jonge Martijn Tolhoek vanwege de omschakeling in die positie. BAS kreeg ook nog eens een tweetal pingels niet. Op een avontuur van Rolf kwam hij op de achterlijn binnen de 16 langs de laatste verdediger in 1 op 1 met de keeper maar hij ging neer. Mogelijk nog duidelijker was de actie van de wegdraaiende Menno Slump die in de 16 de vrij opkomende Frank wilde inspelen. Menno werd van achter onderuit gehaald. Rolf probeerde de scheids nog te overtuigen maar rende toch maar snel achter zijn mannetje de 1-2 was heilig. Toch stapten we een paar keer niet uit waardoor Hulshorst gevaarlijk van afstand kon schieten. Dat was maar een keer of drie zei Boelens na afloop.
Patrick verzette gigantisch veel werk op het middenveld en net als Gerben maakte het hem niks uit of de bal nu naar Nunspeet of naar Elburg werd geschoten. Echt gevaarlijk werd Hulshorst niet meer. Het was te geforceerd en te onnauwkeurig. Strijdend haalde BAS2 het einde, met een verdiende 1-2 winst.

Geert was na afloop erg tevreden met het resultaat. Ik had hier geen voetbal verwacht en heel weinig doelpunten. Jammer van de tegentreffer, dat had nooit gemogen, zeker niet na de gewenste goede opening. Ik vond dat we met te weinig overtuiging speelden, daardoor was het te slap, kwamen we steeds overal te laat. We openden erg goed,maar zakten te snel weg, het zat achterin aanvankelijk niet goed.
Toch vind ik het jammer dat ik nu al de jeugd er zowat uit had. Martijn Tolhoek speelde helemaal niet, Martijn Steenbeek kwam vandaag tekort. Eigenlijk waren gezien het na te streven resultaat de jonkies niet goed bruikbaar. We werken wel aan een betere omgeving voor ze. Richard Bies was zeker niet groots, tactisch en verbaal. Barry moest ik in de rust wel flink aanpakken want die net zo weinig als Frank, mooie jongens zat, werken moet je in zo’n pot. Complimenten voor het herstel. Eigenlijk komt misschien Gerben deze keer het grootste compliment toe, hij hield de zaak mee overeind het laatste uur, terwijl ik dacht dat hij het in het eerste kwartier verprutste. Maar nogmaals het was niet best,maar 3 punten smaken goed. Nu snel met Richard en Rolf Edwin Boelens naar Hoevelaken brengen. Herman Stegeman neemt verder alle honneurs waar, en de vader van Richard rijdt de bus naar huis.

Webredactie BAS2
Doelpuntenmakers BAS:


Frank van Dekken
1x


Rolf de Jong
1x
  Eerder gespeelde wedstrijden tegen Hulshorst 2:
2001/20028-12-2001Hulshorst 2 - BAS 23 - 1[Comp.]
2001/20028-9-2001BAS 2 - Hulshorst 27 - 3[Comp.]

Terug naar overzicht wedstrijden

Sponsor:
Hendriks Incasso Hendriks Incasso

© Copyright 2021, BAS Voetbal. Alle rechten voorbehouden. Sybit | Software op Maat