Home
BAS 2
2002/2003
 

BAS 2 - Unicum 1 : 2-4


BAS 2 2 - 4  Unicum 1
Vriendschappelijke wedstrijd
23-11-2002
De Schelp, Biddinghuizen

BAS2 lang gelijk aan 4eklasser Unicum

Door een blessure van Martijn Dekker werd de wedstrijd tegen Unicum1 een kwartier voor tijd gestaakt bij een 2-4 achterstand en een penalty tegen.


Lange tijd toonde BAS2 zich gelijkwaardig aan het standaardteam uit Lelystad. Toen het na een uur spelen zelfs 2-2 werd leken onze reserves de wedstrijd na zich toe te trekken. Maar trainer Ronald Bekkers herstelde zijn formatie en grote persoonlijke fouten bij BAS zorgden alsnog voor een nederlaag.

Omdat OWIOS zich afmeldde op donderdag wilde Unicum uit de 4de klaase wel tegen ons spelen. Dat paste ook beter in de planning van onze trainer. Het was echter wel jammer dat we veel spelers aan het eerste moesten afgeven, dus zonder Richard Bies, Stefan Tolhoek, Marco Westerhof, Iven van Velde alle 4 bij 1, en zonder Gerben (werken voor het meisje) en Patrick (Hochzeitsfeier in Österreich) was het wel even aanpassen.
De wedstrijd opende gelijk heel fel. Wij speelden deze keer met 3 spitsen omdat we de druk na een verkennigsperiode meteen op hun backs wilden zetten. Unicum ging echter pittig uit de startblokken en dreigde BAS2 weg te spelen. Vooral diesel Martijn Steenbeek opende matig en kon de snelle Martin Hislop niet echt aan. Later herstelde zich dat overigens. Ook over de rechterkant was Uncum gevaarlijk waardoor Rolf de Jong flink werk had, en Hans regelmatig mee terug moest en ver naar buiten, waardoor er te veel ruimte op het middenveld ontstond. Gelukkig maakte Unicum het niet af, of verdedigden we goed, wel kropen we een paar keer door het oog van de naald. Pas uit een corner na 7 minuten scoorden ze bij de eerste paal 0-1. Martijn die al te laat kwam miste de hele wedstrijd de juiste concentratie. In het centrum klopte het niet tussen Allard en Menno. Slump moest meer naar het middenveld doorverdedigen mede gezien dat er daar een overtal was bij Unicum. Later pakte onze bakker dat meer dan voortreffelijk op, en werd er ons herstel door ingeluid. Vrij snel kwamen we op gelijke hoogte. Spits Buijs scoorde in eigen doel gemakkelijker dan bij in het onze. Onder druk van Michel en na goed doorzetten van Barry van Someren, 1-1 na 15 minuten. Ook deze wedstrijd toonde Barry zijn vooruitgang. Waren de eerste potten beneden niveau, nu was hij bij vlagen toonzettend en met lef. Barry speelde zijn directe tegenstander René Hoogendijk met de regelmaat van de klok uit, en ook zijn voortzettingen waren goed. Jammer genoeg kregen we Frank van Dekken niet goed in stelling, want hun centrum was redelijk statisch en hanteerde steeds vaker de lange bal. De tweede bal werd echter steeds door ons gewonnen en daar lag onze kracht. Bovendien was het combinatie spel bij ons beter en gebruikten we meer de buitenkanten. Martijn Steenbeek was even vervangen door de nog licht geblesserde Erik van Tussenbroek. Toen een lange bal niet bij de spits kwam maar door Guido van Rijbroek werd doorgekopt in het duel met Jorn Rommens, kon midvoor Buijs doorstomen naar Martijn en de 1-2 op het bord brengen. Op dat moment was juist BAS beter dus dat was een tegenvaller. De teamgeest werd op de proef gesteld en we herstelden ons goed. Bovendien gingen we ook niet over op een ander systeem, we kregen steeds meer vat. Het was wachten op de gelijkmaker. Michel Wagteveld speelde goed, had veel dreiging, en liet geen opbouw bij Unicum toe, dat steeds meer de lange bal zocht via Arnoud van Dijk.

Erik van Tussenbroek die niet lekker in zijn spel kwam was door een bovenbeenblessure alweer gewisseld voor Martijn Steenbeek. Allard Stuifzand speelde zwak in de opening, wij dachten aan Sinterklaasspanning maar het waren blaren. Allard werd korte tijd vervangen in zijn positie door Martijn Steenbeek en dat pakte erg goed uit, ons centrum was plots veel stabieler. Omdat Menno ook nog naar voren dekte kreeg Unicum teveel druk en geraakte in de verdediging, daar waren ze slecht.

In de rust moesten we Erik achterlaten in de kleedkamer, wissels hadden we niet meer. We verwachtten het conditioneel zwaar te krijgen. Maar vrij snel na de opening trok BAS2 het spel weer naar zich toe en er ontstonden goede aanvallen. Onze samenspel werd beter, kansen kwamen er ook maar de afronding duurde te lang, en af en toe greep ook Unicum stevig in. Uit een prachtige combinatie opgebouwd van achteruit speelt Frank Barry prachtig in op links en het is 2-2. Warempel dit Unicum is te pakken. Maar trainer Roland Bekkers greep in en herstelde zijn formatie.Wij bleven aanvallend spelen en gingen er niet vanuit met een mannetje meer op het veld te spelen, ofschoon we dit goed hadden doorgesproken vooraf. Met name Barry manifesteerde zich daar ook al. We moesten echter wel opletten voor snelle counters van hen, die na de wisseling vaker voor kwamen. Gelukkig waren er nog een paar goede reddingen van Martijn Dekker, en Steenbeek was de baas gewoden in zijn zone. Bij een van de uitvallen door direct spel van uit het middenveld, greep Alard te hard in. Martijn zette de muur wel neer maar Arjan van Eijkeren schoof de bal laag in de hoek die voor Martijn was. Die tegenslag kwamen we niet meer te boven. De wedstrijd ging nog meer open en dat was niet in ons voordeel. Wij hadden afgesproken om niet vanaf de backs maar vanaf het midenveld op te bouwen, maar in de uitvoering gebeurde dat niet. Unicum zette daardoor sneller druk, en hanteerde de gelijke aanpak als BAS2. Nota bene uit een vrij schop voor ons achterin van Hans werd de bal hoog gespeeld op Jorn Rommens die terugkopte op de te snel naar voren komende Menno. Daardoor kwam Martin Hislop 1 op 1 met de keeper en was 2-4. Het resultaat ging er plots anders uit zien, terwijl we juist zo goed partij gaven.
Conditioneel leek Unicum het beter te doen. Onze concentratie liet ineens te wensen over, wissels hadden we niet meer. Toch kregen we ng wel een paar beste kansen, maar een goal kwam er niet meer. Ons verzet was nog niet gebroken.

Uit een counter breekt opnieuw hun linkerspits door, Martijn twijfelde bij het uitkomen,en als hij dan toch komt is hij te laat en grijpt te hard in, penalty voor Unicum, maar wat erger is Dekker bleef ook zwaar geblesseerd liggen. De wedstrijd werd gestaakt omdat het er naar uitzag dat hij een breuk had opgelopen. Geert haalde Lenie en Gerard erbij omdat het er lelijk uitzag. Martijn werd uiteindelijk per brancard afgevoerd, de trainer uit Lelystad stelde voor om de wedstrijd maar te staken. Wat een anti-climax. Erg attent was het dat Gerrit, de verzorger van Unicum, nog aanbood om de verzorging van de keeper over te nemen, klasse!

Achteraf blijkt dat Martijn niks heeft gebroken en zijn bovenvoet zwaar is gekneusd, waardoor hij enkele weken niet zal kunnen spelen.
Over de wedstrijd gesproken zegt Geert dat hij best tevreden is, over de score minder maar dan met name door de persoonlijke fouten die eraan vooraf gingen.

We wilden druk zetten op hun backs, en vanuit hun zwakke punt ons voordeel behalen. Dat lukte wel aardig. Overigens viel dit Unicum ons wel tegen. Ze speelden een te laag tempo en veel te veel lange ballen. Als de spitsen de ballen in de voeten kregen ging alles mis en moesten ze terug, dat wilden we ook. Jammer dat Menno aanvankelijk te ver achteruit speelde en ook te dicht op Allard. Unicum kreeg daardoor te gemakkelijk een overtal op het middenveld, gelukkig sloegen ze dat voor ons vaak over, maar in het bijsluiten werd het wel bloedlink. BAS2 speelde wel erg goed mee en in grote stukken van de wedstrijd ook beter. Met zoveel andere spelers was het een goed resultaat. We hebben de verschillen in formatie nu goed voor ogen en als we ons houden aan de taken komt het allemaal goed, en blijft er ook genoeg ruimte voor creatieve acties van Barry, Frank of wie dan ook. Frank kreeg nu vel te weinig ballen en misschien was even spelen met 4-4-2 wel beter geweest voor de vader van het tijgertje.
Ook belangrijk is het dat we gezien hebben dat als we de ruimte voor de tegenstander beperken dat we makkelijker kunnen spelen. Ondanks het verlies van Martijn en de het verlies van de wedstrijd ben ik erg tevreden. Zulke wedstrijden zijn voor ons erg belangrijk.

Webredactie BAS-Voetbal, BAS 2Doelpuntenmakers BAS:


Barry van Someren
1x


Eigendoel
1x
  Andere wedstrijden tegen Unicum:
2002/20032-11-2002Unicum 3 - BAS 20 - 1[Comp.]
2001/200223-2-2002BAS 2 - Unicum 34 - 1[Vriend]
2001/200224-11-2001BAS 2 - Unicum 34 - 5[Vriend]

Terug naar overzicht wedstrijden

Sponsor:
Hendriks Incasso Hendriks Incasso

© Copyright 2021, BAS Voetbal. Alle rechten voorbehouden. Sybit | Software op Maat