Home
BAS 2
2002/2003
 

BAS 2 - SDC Putten 4 : 8-1


BAS 2 8 - 1  SDC Putten 4
Competitiewedstrijd
16-11-2002
De Schelp, Biddinghuizen

BAS2 neemt revanche op SDCP

Na het weggeven van een 6-0 voorsprong vorige week tegen DVS33 revancheerde BAS2 zich afgelopen zaterdag met een eclatante 8-1 tegen SDCP4. Omdat koploper Zeewolde wederom verloor (2-3 tegen Zwart-Wit) staat BAS2 nu zelfs bovenaan!

-- van onze speciale verslaggeefster --

De voorbespreking ging uiteraard vooral over wat er vorige week nu mis ging en hoe dat nu te voorkomen. “Gebrek aan scherpte, organisatie, wisselen van Ally, ontwijken van duels en geen coaching” bleken er na een week malen en analyseren bij de spelers uit te komen; en er werd veel beterschap beloofd. Ook coach Geert zei dat hij het voortaan wel zou laten om “Ally” (beter bekend als Allard) te wisselen. Het nadeel van een 2e team is wel dat de opstelling elke week weer anders is: Iven moest in de basis bij BAS1, Stefan zou daar bankzitten (hoewel een nachtje kotsen dat voorkwam) en Rolf moest in de rust vervangen worden om ook bij BAS1 de bank te gaan warmhouden. Daar stond de terugkeer van rechtsback Richard Bies tegenover: en die speelde als linksback meteen een puike pot. Erik en Martijn Tolhoek bleken geblesseerd te zijn, en daardoor verscheen ook junior Martijn Steenbeek in de basis: ook hij deed het uitstekend (als rechtsback).

BAS2 begon net als vorige week goed aan het duel. De bal ging lekker rond en vanaf het begin waren er veel kansen. Marco Westerhof opende al snel de score nadat een niet-zelfzuchtige Menno Slump de bal breed legde, maar de scheids (op zo’n 40 meter) zag dat Marco toch voor de bal liep en keurde de goal (tot woede van Menno: “anders leg ik die bal toch niet breed als Marco buitenspel loopt”) af. Even later was het dan toch al 1-0 door gelegenheidsrechtshalf Rolf de Jong. Hij kon niet meer missen na een voorzet van Patrick Vallant, die de plek van Stefan (achter de 2 spitsen) vandaag uitstekend waarnam. SDCP zette daar weinig tegenover: men zocht met lange ballen naar hun centrumspits, maar die zat vooral in de achterzak bij Allard Stuifzand. Frank van Dekken tekende even later al voor 2-0 en zette later goed voor op Menno Slump, die met een mooie duik (á la Bep Bakhuys) de 3-0 binnenkopte. Junior Martijn Steenbeek vond dat hij ook wel eens mee naar voren kon, haalde de achterlijn en zette zuiver voor, waar Patrick Vallant vrij bij de 2e paal binnenschoot: 4-0. Aan de rechterkant marcheerde het toch al erg goed, met een gretige Rolf en een degelijke Martijn; over links gebeurde er vandaag aanvallend wat minder, omdat Hans Custers wat verder achteruit moest spelen dan hem lief was en de wisselpass nogal eens vergeten werd. De mooiste goal viel net voor rust: Frank nam de bal met rechts aan, wipte even op en schoot snoeihard binnen: 5-0. Meteen zag je de schrik toeslaan: vorige week stond het immers ook 5-0, maar aanvoerder Allard onderkende dat gevaar, schoof driest mee naar voren en werd wild van scoren afgehouden door de libero van SDCP: penalty! Slachtoffer Allard toonde echter meteen weer aan dat de oude voetbalwijsheid dat degene die de penalty meegekregen heeft, de strafschop nooit moet nemen gewoon waar is: uiterst koel en zelfverzekerd schoot hij de bal een meter naast… Toch 5-0 bij rust, maar uiteraard werd er in de rust nog gehamerd op concentratie en organisatie. Daarbij bleek SDCP ook over een minder elftal dan DVS te beschikken.

Tweede helft was wel minder, met wel veel kansen. Marco Westerhof kwam zelf niet tot scoren (en hij baalde daarvan: “als je 8 keer scoort moet de spits er toch ook 1 of 2 gemaakt hebben”), maar mikte wel een corner op de pan van Allard die de gemiste penalty deed vergeten. Invaller Barry van Someren (afgelopen week al 18 jaar geworden) beschikt over prachtige acties en liet Patrick 7-0 aantekenen, voordat in de slotfase SDCP dan toch scoorde: vanaf de zijlijn bijna schoot hun linksbuiten de bal over de ver uitgelopen Edwin Boelens. Maar de 7-1 werd daarna fel verdedigd en het was Hans Custers die na aangeven van opnieuw Barry van Someren de wedstrijd definitief in het slot gooide: 8-1 en de eindstand.

Coach Geert was uiteraard wel tevreden: “Wie was vandaag de sterkste? BAS2” deed weer opgeld en de jongens liepen tevreden uit en deden nog een kratje voor versterking van de teamgeest na afloop. Maar BAS2 heeft nauwelijks kansen weggegeven en staat dan nu lekker 2 punten voor op Zeewolde. Volgende week vriendschappelijk tegen OWIOS (ondanks dat de jonge vaders in het team ook graag naar de Sinterklaasintocht willen gaan kijken in de haven) en dan voor de winterstop nog 2 zware uitwedstrijden bij Hulshorst en Zwart-Wit. Het team bij elkaar houden is het devies: zo heeft Gerben van de Bos al een aanbieding op zak om leider van het damesteam te worden en bleken ook BAS1 spelers danig onder de indruk van het goede veldspel van BAS2. En als dat ook bij de technische staf door gaat dringen…
Doelpuntenmakers BAS:


Patrick Vallant
2x


Frank van Dekken
2x


Allard Stuifzand
1x


Rolf de Jong
1x


Hans Custers
1x


Menno Slump
1x
  Terug naar overzicht wedstrijden

Sponsor:
Hendriks Incasso Hendriks Incasso

© Copyright 2021, BAS Voetbal. Alle rechten voorbehouden. Sybit | Software op Maat