Home
BAS 2
2002/2003
 

DVS '33 Ermelo 5 - BAS 2 : 6-6


DVS '33 Ermelo 5 6 - 6  BAS 2
Competitiewedstrijd
9-11-2002
Sportpark DVS, Sportlaan 27 Ermelo

BAS2 geeft 6-0 voorsprong prijs

Het kon niet gekker in Ermelo. 10 minuten na de rust BAS2 kwam met 6-0 voor, maar in nauwelijks een half uur incasseerde BAS 6 tegendoelpunten. Een nederlaag werd maar nauwelijks ontlopen door een geweldige terugval.

Weg overwinning, weg kampioenschap,weg alles, alleen blamage en crisis bleef over. Patrick Vallant en Barry van Someren waren deze keer bij de besten.

We kozen voor de warming-up van Real Madrid, maar de wedstrijd begon uiteindelijk nog veel later. Afgesproken was dat Marco Westerhof en Rolf de Jong in de rust met de vader van Marco naar het eerste zouden gaan. Dat miste zijn uitwerking niet, want beide jonkies speelden met veel inzet. Overigens hadden we ook Pieter Sybesma er weer bij, waardoor het allemaal weer wat rustiger was.
Frank van Dekken en Marco hadden erg veel beweging in hun spel, en waren bovendien ook heel direct. De eerste kansen werd nog niet benut door zwak schieten, maar na 8 minuten was het al 0-1 door Frank na een uitstekende opbouw van Rolf. Frank scoorde dan toch na een uitstekend blok van Marco Westerhof 0-2. Het spel van BAS was bij vlagen oogstrelend, heel direct, hoog baltempo, DVS zette er niet veel tegenover. Echter een paar gevaarlijke ballen worden wel slordig afgerond door de geelzwarten. Het was een behoorlijk open potje, waarbij op het middenveld weinig werd gebreid. Patrick Vallant speelde goed, maar wel ver vooruit en Stefan Tolhoek was voortdurend dicht onder spitsen. Na 18 minuten ging Iven goed diep door en na een mooie diagonale loopactie naar links, bracht Marco zich in scoringspositie door weer naar binnen te dreigen. Hij haalde verwoestend uit, 0-3. De wedstrijd leek dan al gespeeld. Uit een corner scoort Marco Westerhof direct 0-4. Hans Custers, die op het middenveld goed verdedigend speelde en met Patrick veel duels won, kwam er niet meer aan met zijn hoofd. Stefan die kennelijk ook niet wist wat hem overkwam, of wat hem boven het hoofd hing, kreeg balbezit op het middenveld. Onze spitsen kozen weer goed positie weg van de bal, waardoor Steef zelf maar doorging. Deze voortreffelijke actie bekroonde Stefan met een mooie goal, 0-5.

In de rust waarschuwden we elkaar ervoor niet te verslappen. Desnoods de 10 halen zei Geert, maar wel de organisatie behouden. Inmiddels waren Eric van Tussenbroek en Barry van Someren er een paar minuten voor rust al in gekomen voor Rolf en Marco.

Direct na de rust ging BAS2 door met het overwicht. Barry opende grandioos en komt tot twee keer toe vrij voor de keeper, en ook Frank van Dekken kan de zesde zo binnen leggen. Maar het duurde tot de 54ste minuut alvorens weer na een machtige actie van Barry van Someren Patrick van dichtbij de 0-6 kon intikken. Allard werd gewisseld voor Martijn Tolhoek, Patrick valt een linie terug.
Maar al snel tekende zich af dat DVS beter werd. BAS verloor ineens elk duel en er kwam geen combinatie meer tot stand. Het leek wel of iedereen zijn positie niet meer wist, De passing is onverzorgd, er werd geen duel meer gewonnen. We vluchtten in overtredingen.
Edwin brengt Gerben van de Bos in de opbouw maar deze verliest de bal gewoon en 1-6. Dan weer een persoonlijke fout van Erik van Tussenbroek en 2-6. Gerben schatte tot 2 keer achtereen een hoge bal verkeerd in, de eerste keer kwam het nog goed omdat hij de bal nog raakte de tweed keer was een gevaarlijke overtreding nodig. We halen de voorzetten er niet uit, een hoger bal van links bij Hans en Iven in de zone viel achter de verkeerd timende Menno en van dichtbij heel priegelig 3-6. Nog een doelpunt van dichtbij ingekopt nadat Hans een bal niet kon onderscheppen en de geschampte voorzet werd nog net ingekopt bij de tweede paal. De achterhoede kan zich niet schrap zetten de organisatie ontbrak en Gerben kreeg de mannen niet in het gareel. De coaching had bij die routine vele beter gemoeten. Hans was al op linksachter gaan spelen na het falen van Erik, maar Erik ging vervolgens extreem rechterspits spelen in plaats van op het middenveld te verdedigen. Iedereen verloor zijn kop en Gerben was niet de verwachte leider. DVS werd steeds fanatieker en de scheidsrechter was ze ook goed gezind. Toch kregen we ook nog kansen om te scoren maar het geloof lijkt weg, en het duurde ineens weer te lang. In het balverlies herstelden we slecht en weg was weer een counter van DVS. Martijn liep regelmatig veel te ver van de man af, wat Patrick juist eerder zo goed deed. Vanwege die ruimte haalde de tegenstander van Martijn uit 5-6. Als Erik dan wederom niet goed meedeed in het positiespel moet hij achter zijn tegenstander. Hij achterhaalde de tegenstander wel, maar de van te dichtbij ingezette sliding beoordeelde de scheidsrechter als een overtreding. Die vrije bal vloog er ook in 6-6.
Met veel bravour stortte Edwin Boelens nog een op een vrije spits van DVS, in twee reactie bezwoor Edwin het gevaar, anders was het nog eens verliezen ook nog.
Volledig verlamd en verslagen liepen we uit, behalve Gerben van de Bos en Martijn Tolhoek, die hadden met de kop omlaag al richting kleedkamer gekozen.

Geert had eigenlijk helemaal geen trek in commentaar. Ik reken het mezelf ook aan, nog nooit zoiets meegemaakt en dit seizoen twee keer DVS gelijk vanuit 3-0 en 6-0. Mijn wissels waren net zo fout als het spel van de jongens.
Het mag natuurlijk met zoveel routine in de ploeg nooit gebeuren, maar de mentale weerbaarheid is zo gering. Ik heb het al een paar keer bespeurd. Teveel spelers trainen maar een keer en dat bevordert de concentratie ook niet, gewoon conditie. Het is gewoon kloten dat je hier de winst, het kampioenschap, alles wat goed is vergooid. Ik zal hier nog eens flink over moeten nadenken. Iedereen moet voor zichzelf maar eens nagaan wat hier nu de oorzaak van is en wat de oplossing voor het probleem is.
Mooie en gemakkelijke jongens daar heb je niks aan in prestatie voetbal, dan kun je naar beter recreatie voetbal spelen. Ik vind het vooral jammer voor zon Barry, is hij er eindelijk bij, speelt hij goed en dan dit.
Joh wegwezen, er komt bij mij niks positiefs meer uit, ik ben er doodziek van mijn zin is volledig over, ik ga naar mijn zoon kijken, misschien wil die nog wel winnen van EZC. Volgende week stel ik Herman Stegeman gewoon, hoeveel schuimplastic dat ook kost.


P.S.. Later blijkt dat Zeewolde verliest met 3-1 bij Hulshorst2. BAS2 staat nog steeds tweede en is Zeewolde op 1 punt genaderd.
Doelpuntenmakers BAS:


Frank van Dekken
2x


Marco Westerhof
2x


Patrick Vallant
1x


Stefan Tolhoek
1xAndere wedstrijden tegen DVS '33 Ermelo:
2002/20035-10-2002BAS 2 - DVS '33 Ermelo 64 - 4[Comp.]

Terug naar overzicht wedstrijden

Sponsor:
Hendriks Incasso Hendriks Incasso

© Copyright 2021, BAS Voetbal. Alle rechten voorbehouden. Sybit | Software op Maat