BAS 2 4 - 4  DVS '33 Ermelo 6
5-10-2002
De Schelp, Biddinghuizen

BAS2 niet verder dan 4-4 tegen DVS

In een teleurstellende wedstrijd verpeelde BAS2 belangrijke punten in de titelrace. Niels van Baal scoorde dan wel twee keer maar BAS2 gaf een 3-0 voorsprong weg. Ook de 4-3 was aan het tweede niet besteed.

We konden alles de schuld geven achteraf, het negatieve DVS, de abominabel slechte scheidsrechter, het weer. BAS2 was echter gewoon te slecht vandaag. Verdedigend kwamen we er in de tweede helft niet meer aan te pas, we misten veel te veel kansen.
De wedstrijd kwam moeilijk op gang. Het tempo werd eruit gehaald en BAS2 slaagde er niet in om het spel te maken, onze wil aan de tegenstander op te leggen. We kregen dan ook geen goede kansen.
Het was dan ook geen wonder dat het doelpunt kwam doordat de keeper een schot losliet dat Niels van Baal van dichtbij intikte. Het spel was toen al een half uur aan de gang, maar Frank van Dekken, Patrick Vallant en zeker Stefan Tolhoek bereikten geen moment hun normale niveau. De ballen werden slecht ingespeeld. Soms was het achterin ook nog hachelijk bij een enkele uitval van DVS, maar BAS2 was veel sterker.
Het duurde letterlijk tot de laatste minuut van de eeste helft alvorens Niels de tweede scoorde.

Onnodige tegendoelpunten
In de tweede helft leek de pot beslist toen na een perfecte aanval de bal vanaf links door Niels op het hoofd van Herman werd gelegd, de terug gekopte bal werd door Stefan Tolhoek in 3-0 omgezet. Nog voordat André erin kwam voor Herman was het echter al 3-1. BAS wankelde en met name op rechts werden we keer op keer, inclusief poorten, overspeeld. DVS speelde veel meer en betere lange ballen. De rugdekking klopte niet meer, en we hingen teveel terug op de 16. Gelukkig kon Dekker nog een paar treffers voorkomen door uitstekende reflexen. Uit een hoge bal echter, over de verdedigers heen, kwam Martijn verkeerd uit en het was 3-3.
De spanning was te snijden. Ten Cate werd twee keer ten onrechte terug gefloten voor buitenspel wat even zoveel goals kostte.
Toonbeeld van onverzettelijkheid Patrick Vallant soleerde over zowat het hele veld, koos in alle gevallen voor de verkeerde oplossing, maar scoorde wel. 4-3 voor BAS2, een stapel spelers en veel vreugde, de 3 punten toch binnen. Neen hoor, 10 minuten voor tijd maakte een diagonaal schot een einde aan de illusies van BAS2. Hans Custers, die een goede eerste helft had gespeeld, kreeg er de kop ook niet meer tussen, 4-4.
Wat BAS ook probeerde het zat er niet meer in. Een geweldige actie van Iven, een kans voor Niels, nog een knal terug op doel maar neen, het wilde niet meer. Het bleef 4-4, BAS2 liet 2 punten liggen.