Home
BAS 2
2002/2003
 

Lelystad '67 3 - BAS 2 : 2-7


Lelystad '67 3 2 - 7  BAS 2
Competitiewedstrijd
28-9-2002
Langezand, Sportparkweg 5 Lelystad

BAS2 wint in Lelystad met 7-2 van SVL3

Terwijl BAS2 al na 17 seconden op voorsprong kwam, duurde het toch ruim een uur voordat de blauwe kiekendieven hun prooi te pakken namen. Twee blunders van keeper Edwin Boelens brachten SVL3 de kans terug te komen in de wedstrijd.

Uitblinker bij BAS was Frank van Dekken die een perfecte wedstrijd speelde als spelverdeler. BAS2 was sterk gewijzigd, de sterken waren bij 1 opgeroepen, Gerben moest bij Esther komen en als Herman de rug niet kan rechten is er ook een probleem. Het lijkt erop dat de meeste weerstand voor BAS2 dit seizoen uit BAS zelf voortkomt. Toch werd er ongemeen goed gestart, een perfect voorzet van rechts, een misser in het centrum en toch kon Zacharias Ragge de 1-0 binnen tikken. Het leek op een walk-over, maar het resulteerde in slecht en slap voetbal, iedereen voor zich tot en met de scheidsrechter toe. Voorin werden de posities niet gehouden, het aanspelen van middenuit was slecht, de voortzettingen vaak precies verkeerd gekozen. De vleugels speelden naar binnen en de halfs moesten daardoor naar buiten. Vooral Hans Custers speelde een ongelukkige wedstrijd. De spitsen misten legio kansen, maar de treffer aan onze kant was onnodig. Allard Stuifzand, player of the year, wilde het voetballend oplossen in plaats van struikgewas. Edwin Boelens draaide naast het doel open over zijn rechtervoet en pats de SVL spits pikte de bal af en scoorde, (1-1). Marco Westerhof kon echter voor de rust nog in de korte hoek scoren nadat hij op rechts was ontsnapt aan zijn directe tegenstander bij een diepe bal. Via de keeper werd het 1-2.

In de rust werd Zacharias vervangen door Patrick, eerst nog als linksbuiten, later als rechtermiddenvelder voor Hans Custers. Vrij snel echter na de rust kwam SVL weer op gelijke hoogte en weer door een blunder van Edwin Boelens. Deze keer trapte hij een paar meter buiten de 16 over de bal onder druk van een inkomende SVL spits.
Martijn Tolhoek moest er aan te pas komen om uit een scrimmage uiteindelijk hard in te schieten. Veel ballen waren er verknoeid door André, Marco en ook door Martijn. In de 2-3 zal zoveel gram dat de balans eindelijk doorsloeg. Sieberen die is gekomen voor Hans gaf zoveel druk dat SVL in eigen doel scoorde (2-4). Menno Slump werd keurig bediend door Patrick dat was 2-5. De centrale spits stond nog droog. Werd hij nog een keer onderuit gehaald als doorgebroken speler, nu dacht hij toch ook eens een solo fraai af te ronden. André scoorde de 2-6. Allard Stuifzand had ook nog wat goed te maken, en kwam net als Menno steeds vaker van achteruit door. Op het eind van zo’n single handed race schoot Allard de 2-7 binnen.
In wedstrijd die spectalair begint eindigt vaak ook zo. Sieberen scoort vanaf rechts op 20 meter met zijn linkerpoot fantastisch in de verre hoge hoek. De scheids laat doorgaan en in de verwarring ontsnapt SVL. Gelukkig was onze Rolf van Duin er nog, maar het theater eindigde wel met een pingel. Tariks penalty werd echter meesterlijk door Edwin gehouden, hij maakte zijn fouten daarmee goed. Het spektakel was voorbij, een beetje meer weerstand op het veld zou beter zijn voor BAS2.
Doelpuntenmakers BAS:


Zacharias Ragge
1x


Menno Slump
1x


Martijn Tolhoek
1x


Marco Westerhof
1x


Eigendoel
1x


André ten Cate
1x


Allard Stuifzand
1x
 Terug naar overzicht wedstrijden

Sponsor:
Hendriks Incasso Hendriks Incasso

© Copyright 2021, BAS Voetbal. Alle rechten voorbehouden. Sybit | Software op Maat