Home
BAS 2
2002/2003
 

BAS 2 - WHC 4 : 6-1


BAS 2 6 - 1  WHC 4
Vriendschappelijke wedstrijd
31-8-2002
De Schelp, Biddinghuizen

BAS2 verslaat WHC4 met 6-1

In een matige wedstrijd zette BAS2 na een 1-0 ruststand WHC4 uiteindelijk met 6-1 opzij. Opvallend was de rol van Stephan Tolhoek. Bulent Yazici blonk uit en speelde op diverse posities even goed.

Eindelijk kon BAS2 spelen met een ploeg die in de buurt komt van de basisformatie. In de voorbereiding was daar steeds geen ruimte voor geweest. Maar de tegenstander was niet geschikt, onsportief, naar tegen de scheidsrechter en ook nog een slecht.

In de eerste helft kon BAS2 op basis van 4-4-2 gemakkelijk de tegenstander afhouden, maar uit het balbezit kwamen nauwelijks goede scoringskansen. Het baltempo was veel te laag. Martijn Tolhoek kwam moeilijk uit de startblokken en Zacharias was geen schim van de wedstrijd ervoor. Hij speelde nu zijn eigen potje en was van geen belang voor het team.
Een enkele aanval zag er goed uit, en uit zo'n aanval scoorde Herman Stegeman de 1-0. Bulent Yazici kreeg eidelijk door dat hard spelen meer resultaat oplevert. Te vaak was er spel over links en weer werd de wisselbal te weinig gehanteerd. Daarvoor had martijn al een keer gered bij een 1 tegen 1. De opbouw van achteruit was bij Zachy en Erik van Tussenbroek niet in goede handen. Doordat de tegenstander snel de bal kreeg werd er nogal wat gevraagd van de verdedigers. Bij een corner ging martijn nog eens onder de bal door. Eric had aanvankelijk problemen met correct dekken, maar door het coachen van Gerben van de Bos ging het steeds beter.
De trainer ging erg snel wisselen, waardoor de onrust toenam. Overigens niet bij Gerard van Tilburg die op de weg terug lijkt. Menno Slump was veel te gretig en werd of niet bediend door de anderen of was te snel te diep.
In de rust hebben we alles op 4-3-3 gegooid. Of je nu tegen 10 of 11 speelt maakt niks uit. Dit soort gasten moet je onder druk zetten en gigantisch afmaken.
Marco Westerhof kwam weer terug want Kustrim had zijn dag duidelijk niet. Het tweede moet beter de veldbezetting houden.

In de tweede helft start BAS2 erg goed. In en hoog tempo wordt strak ingespeeld. Ook spelen we verder naar voren, omdat Stephan met de punt naar voren speelt. Na een mooie solo maakt hij 2-0. Herman Stegeman weet de bal dan nog net onder de keeper door te frommelen 3-0, overigens wel na goed combinatiespel. Het lijkt er steeds meer op dat de eis van de coach "5 doelpunten in de tweede helft wordt" gehaald. Het wordt 4-0 door Marco op een rebound van Hans Custers. Stephan blijft vootdurend goed aan speelbaar en met een mooie combinatie over een paar schijven weet hij door te breken, met buitenkantje voet krult hij de bal om de paal 5-0. Dat ging bij Herman juist mis anders had hij al eerder gehangen. Zelfs gerben komt over. Het lijkt wel totaal voetbal geworden. Kustrim Azemi moet over de tegenslag heen zien te komen en scoren. Het lukt hem onze fanatiek wildebras, dit keer zelfs zonder onder de voetzool af te rollen 6-0. Wie stond er dan op doel? Martijn kon alleen nog in het nieuws komen door de slagroom van het toetje te halen. Stonden eerder bij 2 1 ten 1 situaties zijn benen een goeal in de weg, nu liet hij vlak voor tijd een simpele bal tussen de benen door het doel in glippen. Van de scouts van Nunspeet8 hebben we niets meer vernomen. De rest van het team bleef goed overeind. Erik van Tussenbroek greoide in de verdediging en de opbouw, BAS2 zou het doorstaan.

Geert was na afloop niet erg te spreken over de wedstrijd. Dit soort onsportievelingen komen niet meer in onze voorbereiding voor. We speelden slecht, het ging vandaag alleen over balbezit, coachen en scoren op basis van strijd en agressie. In de tweede helft heb ik daar pas iets van gezien. Ik heb helemaal niet gezien dat WHC weer met 11 i.p.v. 10 waren. Dat geeft nog eens aan wat je met pressen en agressie kunt doen. De doelpunten waren wat mij beteft niet goed genoeg en veel te weinig.

In de competitie moet je scoren om kampioen te worden. We zijn nog niet klaar maar ik heb er veel vertrouwen in. Bovendien zitten er nog jongens dicht tegenaan: Jerry Georg, Born Muller en Sieberen Sybesma. Ten Cate is terug, Edwin Boelens nog en wellicht komen er nog terug van het eerste, per slot hoeven er niet zoveel op de bank en zeker niet lang.

Webredactie BAS-Voetbal, BAS 2Doelpuntenmakers BAS:


Stefan Tolhoek
2x


Herman Stegeman
2x


Kustrim Azemi
1x


Marco Westerhof
1xAndere wedstrijden tegen WHC:
2000/20015-5-2001BAS 2 - WHC 33 - 4[Comp.]
2000/200118-11-2000WHC 3 - BAS 24 - 1[Comp.]
1996/19977-12-1996BAS 2 - WHC 69 - 0[Comp.]
1996/199714-9-1996WHC 5 - BAS 20 - 4[Comp.]

Terug naar overzicht wedstrijden

Sponsor:
Hendriks Incasso Hendriks Incasso

© Copyright 2021, BAS Voetbal. Alle rechten voorbehouden. Sybit | Software op Maat