Home
BAS 2
2002/2003
 

BAS 2 - Hulshorst 2 : 2-1


BAS 2 2 - 1  Hulshorst 2
Competitiewedstrijd
10-5-2003
De Schelp, Biddinghuizen

BAS 2 verslaat Hulshorst in matte pot

Afgelopen zaterdag won BAS 2 zijn laatste competitiewedstrijd van Hulshorst: het werd 2-1 met goals van Barry van Someren en Menno Slump. Hoogtepunt van de wedstrijd was echter de wissel van Gerben van de Bos, die door fysieke problemen zijn laatste wedstrijd speelde.

De voorbespreking werd opnieuw door een nu goed voorbereide Jan Klopman gedaan: Geert was nog maar nauwelijks hersteld van een keelontsteking. Vandaag ontbrak middenvelder Patrick Vallant (die de pesterijen in Zeewolde zat was, hij verkast naar Dronten) en Erik van Tussenbroek had op de donderdagtraining een blessure opgelopen. Daardoor speelde Martijn Tolhoek aan de linkerkant, met Allard Stuifzand als verdedigende middenvelder en Herman Stegeman als laatste man.

Vanaf het begin was BAS de betere ploeg en rolde de ene na de andere aanval op het doel van Hulshorst af. Maar hun keeper stond in het begin steeds goed, hoewel Menno Slump hem bijna omver schoot vanaf de 5 meter, maar de bal bleef voor de lijn. De 1-0 werd gemaakt door youngster Barry van Someren, die balverlies van Hulshorst (door goed jagen van Marco Westerhof en Hans Custers) afstrafte met een prachtige lob van zo’n meter of 30 over de keeper. Doelpunt van het jaar en dat deze klasserijke speler dat nog vaak mag doen! Even later was het al 2-0 nadat Marco Westerhof een vrije trap op de paal schoot en Menno Slump de rebound attent met links binnenschoof. Het wachten was op meer goals, maar door belachelijk vlaggen van de Hulshorster grens en een goede keeper bleef het bij 2-0, tot vlak voor rust. Een hoge bal van Hulshorst richting 16 werd door hun spits opgepikt (Herman Stegeman werd vakkundig opzij gezet) en hij schoot de bal knap over Edwin Boelens in de lange hoek: 2-1 ruststand.

In de rust toch wat omzettingen: door het inbrengen van de Hulshorster Stijn Vreven, die een beetje sneaky tussen de linies doorspeelde. Allard werd daarom linksback, Martijn Tolhoek ging naar de linkshalf en Hans moest met het puntje naar achteren, maar zou in de ogen van Geert/Jan vast veel ruimte krijgen om eens aan te leggen van 20 meter, dus nog maar eens vast die veters. En BAS 2 bleef de 2e helft gemakkelijk overeind. Kansen genoeg, maar geen goals, maar Hulshorst was totaal ongevaarlijk. Een kwartier voor tijd kwam Gerben van de Bos in het veld voor Herman en hij liet nog even zien hoe de wisselpass gegeven moet worden, maar vlak voor tijd werd Gerben zelf ook gewisseld: onder luid applaus van zijn medespelers en de (weinige) supporters. Een mooie bos bloemen en - tot zijn opluchting - een elftalfoto vielen hem ten deel.

Coach Geert was tevreden: een goede Martijn Tolhoek vandaag en niks weggeven. Gerben trakteerde nog eens op een kratje en daarna werd nog even vlug een tentje opgezet en is de voorpret van Fryslân al begonnen...Doelpuntenmakers BAS:


Menno Slump
1x


Barry van Someren
1x
  Eerder gespeelde wedstrijden tegen Hulshorst 2:
2002/200330-11-2002Hulshorst 2 - BAS 21 - 2[Comp.]
2001/20028-12-2001Hulshorst 2 - BAS 23 - 1[Comp.]
2001/20028-9-2001BAS 2 - Hulshorst 27 - 3[Comp.]

Terug naar overzicht wedstrijden

Sponsor:
Hendriks Incasso Hendriks Incasso

© Copyright 2021, BAS Voetbal. Alle rechten voorbehouden. Sybit | Software op Maat