Home
BAS 2
2002/2003
 

SDC Putten 4 - BAS 2 : 7-1


SDC Putten 4 7 - 1  BAS 2
Competitiewedstrijd
3-5-2003
Putter Eng, Roosendaalseweg 111 Putten

BAS 2 maakt zich belachelijk in Putten

Zaterdag leverde BAS 2 een collectieve wanprestatie door de uitwedstrijd tegen laagvlieger SDCP 4 uit Putten met liefst 7-1 te verliezen. Daardoor werd Zeewolde zonder te spelen kampioen en rest BAS 2 niets anders dan de 2e plaats, die overigens wel goed is voor promotie naar de reserve 3e klasse.

BAS 2 reisde zonder vaste doelman Edwin Boelens af naar Putten, deze moest met BAS 1 mee voor eventuele calamiteiten met goalie Jaco Schaap in de belangrijke wedstrijd tegen 't Harde. Boy Bies was de enige beschikbare vervanger en hij debuteerde daarmee in BAS 2. Coach Geert van Rijbroek had "last van de strot", zodat Jan Klopman ook al moest debuteren: hij deed de wedstrijdbespreking vooraf in de kleedkamer. De technische staf had de beide flanklopers Hans Custers en Menno Slump ("als pinch-hitters?") buiten de ploeg gelaten: Richard Bies (terug van BAS 1) speelde daarom rechtshalf en Jorn Rommens begon op links. De bespreking was verder summier: "jullie weten onderhand wel hoe er gespeeld moet worden en veel succes".

BAS 2 begon zwak aan de wedstrijd: vooral achterin vielen er gaten omdat de verdedigers zich uit hun zone lieten lokken. Ook het tempo was aan de lage kant en het was dan ook SDCP dat een betere indruk achterliet, de bal ging bij hen makkelijk rond en er werd veel te weinig druk gezet door het BAS 2 middenveld. Boy Bies werd in de beginfase dan ook een beetje getest met wat schoten van buiten de 16, maar bleek goed op zijn post. Ook het veldspel van BAS 2 was ondermaats, hoewel er aandoenlijk hard gewerkt werd door Frank van Dekken en vooral Andre ten Cate, die zelfs de hoeken indook. Na 20 minuten scoorde Putten dan ook de verdiende 1-0: met een laag schot van binnen de 16 onder de kansloze Boy Bies door. Menno en Hans waren toen al aan het warmlopen en na een half uur werd er ingegrepen met een dubbele wissel: Hans kwam voor de niet-fitte Jorn Rommens en Menno Slump verving Gerard van Tilburg, waardoor Martijn Steenbeek voorstopper werd. De 2-0 viel gelijk: Erik van Tussenbroek werd uitgespeeld en de spits draaide knap weg in het centrum. Daarna nam BAS 2 toch het heft in handen en kwamen er kansen. Vlak voor rust pikte Hans Custers de bal af van de Puttener rechtsback, Herman Stegeman kwam in balbezit en zette Hans vrij voor de doelman: via de onderkant van de lat betekende dat 2-1.

Ruststand dus 2-1, maar met het gevoel dat de kentering er al was. Doorgaan zoals de laatste 10 minuten dus, blijf nou goed in de zone en in je positie en toon meer beleving. En dat leek te lukken, BAS 2 creŽerde een paar goede kansen, maar Patrick Vallant schoot eerst hoog over na een aanval over links en kopte net naast na een mooie voorzet van Menno en ook Herman Stegeman miste: een lage voorzet vanaf rechts dacht hij makkelijk binnen te tikken ("als op de training donderdag"), maar de bal verdween net voorlangs. En ja hoor: de oude voetbalwijsheid deed opgeld: dan scoort Putten dus wel, via hun handige centrumspits. Meteen weer ongeloof en hangende koppies en tot overmaat van ramp stapte Richard Bies het veld uit: hij had eigenlijk maar 1 helft kunnen spelen en had teveel last van de rechterenkel. Slecht vooraf gecommuniceerd en een woedende Geert langs de lijn die de keelpijn voor even was vergeten. Met een man minder dus verder, maar het vuur was eruit en Putten liep gemakkelijk uit naar uiteindelijk 7-1, nadat BAS 2 een paar keer open huis hield achterin.

Na afloop repte coach Geert dan ook terecht van een collectieve wanprestatie en als straf moest er nog uitgelopen worden ook, onder de ogen en met snerende opmerkingen van een lachend, lager elftal van SDCP. Zeewolde dus zonder te spelen kampioen, gelukkig wel promotie, maar "als er gespeeld wordt als vandaag hebben we niets in de 3e klasse te zoeken", aldus coach van Rijbroek. Komende zaterdag volgt nog de laatste thuiswedstrijd, tegen HulshorstÖ
Doelpuntenmakers BAS:


Hans Custers
1x
   Eerder gespeelde wedstrijden tegen SDC Putten 4:
2002/200316-11-2002BAS 2 - SDC Putten 48 - 1[Comp.]

Terug naar overzicht wedstrijden

Sponsor:
Hendriks Incasso Hendriks Incasso

© Copyright 2021, BAS Voetbal. Alle rechten voorbehouden. Sybit | Software op Maat