Home
BAS 2
2002/2003
 

BAS 2 - Lelystad '67 3 : 4-1


BAS 2 4 - 1  Lelystad '67 3
Competitiewedstrijd
26-4-2003
De Schelp, Biddinghuizen

BAS 2 verslaat matig SV Lelystad met 4-1

Ook afgelopen zaterdag boekte BAS 2 weer competitiewinst: het met 10 man optredende SV Lelystad werd met matig voetbal na een 2-1 ruststand met 4-1 geklopt. Mannen van de wedstrijd waren - volgens coach Geert van Rijbroek - de jonkies Barry van Someren en Martijn Steenbeek.

Vergeleken met vorige week ontbraken Iven van Velde en Marco Westerhof (die BAS 1 - succesvol - in Doornspijk van degradatie moesten behoeden en daardoor stonden Erik van Tussenbroek en Barry van Someren weer in de basis. De voorbespreking werd nog even onderbroken door voorzitter Mart Muller: deze feliciteerde de ploeg met de vorige week veiliggesteld promotie en stelde namens het bestuur een kratje bier beschikbaar voor na de wedstrijd. Verder stond de voorbespreking vooral in het teken van Köder en de lever-kaakcombinatie; kortom de lange bal er goed uithalen, omdat de spitsen van SVL vooral snel zouden zijn en met schieten ook het onderbeen uitstrekken.

SVL kwam om 5 voor half 1 uiteindelijk ook het gelukkig (in vergelijking met vorige week) iets zachtere veld op, en er bleken toch nog 10 SVL-leden bereid gevonden om deze competitiewedstrijd in Biddinghuizen af te werken. Of de daaropvolgende onderschatting een reden was blijft onduidelijk, maar BAS 2 begon zonder al te veel scherpte en beleving aan de wedstrijd: er waren wel wat kansjes, maar SVL werd niet echt in de problemen gebracht. De eerste goal viel dan ook aan SVL-zijde: een mooie ook nog. Vanaf de zijlijn op ruim 30 meter schoot de recherspits ineens op doel (keeper Boelens stond op de penaltystip) en de bal verdween met mooie, versnellende stuit bij de eerste paal in het net: 0-1 en de scheldende rechtshalf van SVL ("geef nou breed die bal") moest zijn woorden inslikken… Daarna kreeg BAS 2 wel het initiatief en scoorde uit de vele kansen dan toch 1-1: Barry van Someren kreeg de bal vanaf rechts, draaide een pirouette en schoof de bal onder de keeper van SVL in de korte hoek: zijn Allereerste Officiele CompetitieDoelpunt bij de Senioren en dat er nog vele mogen volgen! Daarna nog veel vrije schietkansen, spits Herman Stegeman schoot een keer gehaast naast, en Patrick Vallant en koolzuurspecialist Gerard van Tilburg hijsten de bal zelfs wild over de omheining en ook Hans Custers kreeg nog een aardige mogelijkheid na een corner. De 2-1 viel niet ver voor rust: een voorzet van Menno Slump werd door Herman Stegeman keurig ingekopt.

De 2e helft was het eenrichtingsverkeer, hoewel SVL nog wel een kleine mogelijkheid kreeg. Spits Sietse kreeg echter al snel last van zijn hamstrings en besloot een kwartier voor tijd de wedstrijd voor gezien te houden en zo waren er nog 9. Ondertussen was het al 3-1 geworden door Frank van Dekken, die een keepersfout mooi afstrafte door bijna vanaf de achterlijn in de lange hoek te schieten. Hans Custers maakte (tot groot enthousiasme van Herman) met zijn linker nog 4-1 na weer een voorzet van Menno Slump, maar verder werd er vooral slordig afgewerkt en in iets te laag tempo gespeeld.

Coach Geert was na afloop toch vrij coulant: zoals al gezegd vond hij de jonkies goed spelen en er was na rust ook gedisciplineerd gespeeld. Het kratje van het bestuur werd vakkundig geleegd en verder werd via een open mobiel telefoonlijntje in de kantine de tussenstand in Doornspijk gevolgd. Unicum bleek helaas ook in Zeewolde geen stunt te kunnen uithalen (ondanks een beloofde premie), zodat de titelkansen wel weer wat kleiner zijn geworden. Volgende week volgt een uitwedstrijd bij SDCP uit Putten...Doelpuntenmakers BAS:


Hans Custers
1x


Frank van Dekken
1x


Herman Stegeman
1x


Barry van Someren
1xEerder gespeelde wedstrijden tegen Lelystad '67 3:
2002/200328-9-2002Lelystad '67 3 - BAS 22 - 7[Comp.]

Terug naar overzicht wedstrijden

Sponsor:
Hendriks Incasso Hendriks Incasso

© Copyright 2021, BAS Voetbal. Alle rechten voorbehouden. Sybit | Software op Maat