Home
BAS 2
2002/2003
 

BAS 2 - VVOG 5 : 6-2


BAS 2 6 - 2  VVOG 5
Competitiewedstrijd
19-4-2003
De Schelp, Biddinghuizen

BAS 2 stelt promotie veilig!

Afgelopen zaterdag deed BAS 2 zijn plicht tegen VVOG 5: het won thuis met 6-2 en is daarmee zeker van promotie naar de 3e klasse. De uitslag doet een gemakkelijke middag vermoeden, maar VVOG nam twee maal brutaal de leiding en pas in de slotfase nam BAS 2 echt afstand van het geroutineerde VVOG.

Tijdens de voorbespreking werd eerst nog even teruggekeken op de deceptie van vorige week, de 0-0 tegen DVS '33. Coach Geert was toen vooral teleurgesteld in zijn geroutineerde jongens, die - ongedurig als ze zijn - te veel uit de organisatie liepen en daardoor te aanvallend opereerden. Vandaag kon Geert uit een grote selectie putten: BAS 1 speelde (expres) niet, om Geert de gelegenheid te geven "zo sterk mogelijk te starten" (citaat: Egbert Kragt). Geert stelde daarom Iven van Velde als linkshalf op (die daarmee een retourtje Friesland veiligstelde) en wilde ook Brahim Saddouki nog gebruiken, maar die kwam uiteindelijk niet. Om de snelle Sir Stanley Matthews onschadelijk te maken, speelde Hans Custers (wederom) als linksback, Menno Slump mocht het vandaag als rechtshalf proberen en het centrale duo van Unicum was weer in ere hersteld (Allard Stuifzand en Gerard van Tilburg). Herman Stegeman en Marco Westerhof vormden vandaag het spitsenduo.

BAS begon opnieuw vrij moeizaam aan de wedstrijd en het was VVOG dat vrij snel scoorde. Allard verspeelde de bal op de middenlijn en de gelegenheidslinksbuiten van VVOG ("een collega van mij", zei Allard) snelde richting Boelens en passeerde hem met een laag schot: 0-1. Het antwoord van BAS kwam vrij snel: Marco Westerhof werd in de 16 aangespeeld en wilde de bal voor zijn rechterbeen leggen, maar moest dat nog een keer doen omdat een verdediger probeerde in te grijpen. Uiteindelijk schoof hij de bal maar breed op de klaarstaande Frank van Dekken: 1-1. Kansen genoeg daarna voor BAS: een keer echt comedy capers in het doelgebied van VVOG met een lat als sta-in-de-weg ("dat was wel een aardige kans", aldus Sir Stanley Matthews). Matthews vond het veld aan de harde kant (dat overigens beaamd werd door zijn directe tegenstander die toen zijn schaafwonden aan het inspecteren was) en kwam pas in de slotfase van de 1e helft een beetje los van Custers, maar echt gevaarlijk werd hij vandaag nooit.

De 2e helft bleef BAS de betere ploeg, maar het was VVOG dat scoorde. Allard Stuifzand beging een harde overtreding op Matthews (gele kaart van de bondsscheids) en uit de daaropvolgende vrije trap ging de boekhoudende linksbuiten heupwiegend de 16 in: hij sleepte de bal richting achterlijn en kreeg een medespeler zo vrij voor Boelens: 1-2. Meteen daarop de wissel bij BAS: youngster Stefan Tolhoek kreeg ook weer speelminuten, hij verving Allard. De pijp leek nu echt leeg bij VVOG en BAS creŽerde kans op kans. Eerst 2-2 via opnieuw Frank van Dekken (van dichtbij na een scrimmage), de 3-2 van Menno Slump (mooi vrijgespeeld op rechts door Herman), 4-2 door Marco Westerhof (breedtepassje van Iven) en de mooie 5-2 a la Bep Bakhuys door Herman (voorzet Stefan). Invaller Erwin ten Cate (geleend van BAS 4 omdat de 2 andere wissels (Jorn en Barry) al met jong BAS naar Unicum waren vertrokken) scoorde tot afgrijzen van broer Andrť ook nog eens de 6-2 na een voorzet over de hele van Iven van Velde.

Blije gezichten na afloop, zelfs iets wat op een omhelzing van de coach leek: promotie was een feit. Echt feest werd het echter nooit, daarvoor was het te rommelig en teveel jongens (waaronder Geert) naar jong BAS. Geert kreeg nog een jonge olifant (om een jeugdtrauma te helpen verwerken) en natuurlijk was er een krat (van jarige Job en gelegenheidsvlagger Gerben), maar het echte feest zal in Friesland gevierd gaan worden. En wie weet... wie weet verspeelt Zeewolde toch nog ergens punten...
Doelpuntenmakers BAS:


Frank van Dekken
2x


Marco Westerhof
1x


Erwin ten Cate
1x


Herman Stegeman
1x


Menno Slump
1x
   Eerder gespeelde wedstrijden tegen VVOG 5:
2002/200314-9-2002VVOG 5 - BAS 21 - 2[Comp.]
2001/200230-3-2002VVOG 5 - BAS 24 - 3[Comp.]
2001/200222-9-2001BAS 2 - VVOG 51 - 3[Comp.]

Terug naar overzicht wedstrijden

Sponsor:
Hendriks Incasso Hendriks Incasso

© Copyright 2021, BAS Voetbal. Alle rechten voorbehouden. Sybit | Software op Maat