Home
BAS 2
2002/2003
 

BAS 2 - DVS '33 Ermelo 5 : 0-0


BAS 2 0 - 0  DVS '33 Ermelo 5
Competitiewedstrijd
12-4-2003
De Schelp, Biddinghuizen

BAS 2 komt niet verder dan 0-0

Na afgelopen zaterdag lijken de titelkansen van BAS 2 verkeken. Het kwam niet verder dan een teleurstellende 0-0 tegen het stugge DVS '33 5 (waardoor de eventuele promotie ook nog niet gehaald werd) en zag koploper Zeewolde geen fout maken tegen Hulshorst 2, zodat het verschil opgelopen is tot 3 verliespunten.

De voorbespreking was lang. Met speciale gast Marjan Borm werd de uitwedstrijd tegen DVS 5 nog even geanalyseerd (de beruchte 6-6): als sterke punten kwam vooral het balbezit van de tegenstander aan de orde. Er moest dus goed georganiseerd worden gespeeld, met een goede omschakeling en meteen fel op de bal: en niet meegaan in het fysieke geweld. Vergeleken met vorige week werd het centrale duo compleet vervangen: Bas de Jong en Herman Stegeman vervingen daar Allard Stuifzand en Gerard van Tilburg, die allebei op de bank moesten beginnen. Het aanvalsduo bestond uit Andre ten Cate en Marco Westerhof, terwijl Menno Slump en Hans Custers (ondanks twee keer afwezig bij de training) als halfspelers begonnen.

BAS begon moeizaam aan de wedstrijd ("het lijkt wel of de handrem er niet afwilde", aldus Patrick Vallant), er was veel balverlies en achterin oogde het onzeker. Bas de Jong had de slaap nog in de ogen en kwam maar niet in zijn spel, en ook Erik van Tussenbroek kende een moeilijke wedstrijd. Verkeerd instappen van hem leverde DVS '33 een grote kans op, maar hun rechtsbuiten schoot keihard op de paal, waarna keeper Edwin Boelens de bal alsnog kon pakken. Daar zette BAS overigens voldoende kansen tegenover: Andre ten Cate schoot een keer net over na een voorzet vanaf rechts en de enige keer dat Hans Custers goed kon doorkomen op links leverde ook geen goal op: zijn inzet - die het midden hield tussen een voorzet en een doelpoging - verdween net voorlangs.

Coach Geert was dan ook ontevreden, hij wisselde Bas de Jong al binnen het half uur voor Gerard en Erik verdween in de rust van het veld voor Barry van Someren. Hij hamerde op meer coachen achterin ("zet het goed neer, Herman") en "houd de veldbezetting goed". Menno ging naar de linksback, Hans werd rechtshalf. Na rust leek BAS dan ook beter in de wedstrijd te komen, DVS '33 kwam nauwelijks nog van de eigen helft en het wachten leek op de doelpunten. Die echter maar niet vielen: een passje in de 16 van Hans werd door Andre wild overgeschoten, en ook een mooie mogelijkheid van Frank (schietkans vanaf de penaltystip) werd hoog weggeknald. De mooiste kansen vielen vlak voor tijd: eerst schoot Barry net in het zijnet, en even later kopte Herman (die naar voren was gestuurd; Hans werd vervangen door Allard) in vrije positie op de paal... Geen doelpunten en de teleurstelling was groot. Meteen het besef dat Zeewolde nu bijna niet meer in te halen was ("die verspelen geen 3 punten meer") en ook nog geen promotie veiliggesteld.

Na afloop kondigde Geert in een ouderwetse donderspeech dan ook maatregelen aan. Hij verwijtte de ploeg gemakzucht, uit de positie lopen en dus niet houden aan de afspraken vooraf, een onprofessionele voorbereiding en slechte trainingsopkomst. Kortom, niets deugde deze wedstrijd en het is aan BAS 2 om de komende tijd beterschap te laten zien...

Zaterdag komt het lastige VVOG 5 op bezoek: bij winst is de promotie in ieder geval een feit en om het laatste sprankje kampioenshoop in stand te houden, moeten alle overige wedstrijden met ruime cijfers gewonnen worden.

Eerder gespeelde wedstrijden tegen DVS '33 Ermelo 5:
2002/20039-11-2002DVS '33 Ermelo 5 - BAS 26 - 6[Comp.]

Andere wedstrijden tegen DVS '33 Ermelo:
2002/20038-3-2003DVS '33 Ermelo 6 - BAS 21 - 4[Comp.]
2002/20035-10-2002BAS 2 - DVS '33 Ermelo 64 - 4[Comp.]

Terug naar overzicht wedstrijden

Sponsor:
Hendriks Incasso Hendriks Incasso

© Copyright 2021, BAS Voetbal. Alle rechten voorbehouden. Sybit | Software op Maat