Home
BAS 2
2002/2003
 

BAS 2 - Unicum 3 : 5-0


BAS 2 5 - 0  Unicum 3
Competitiewedstrijd
5-4-2003
De Schelp, Biddinghuizen

BAS 2 vernedert Unicum

Na 2 weken geen competitieverplichtingen moest BAS 2 de kampioensrace thuis hervatten tegen Unicum 3, toevallig een goede bekende van trainer Geert. BAS kende nauwelijks problemen tegen een zwak Unicum en won simpel met 5-0

Vooraf was de koude oorlog al hevig: Geert ontving al "dreigmailtjes" van hem bekende Unicummers en ook op het BAS-forum waren al oorlogszuchtige teksten van Unicum 3 spelers te lezen; overigens fraai gecounterd door de ervaren jongens van 2. Geert wees in de voorbespreking dan ook op het gevaar van Unicum 3: vooral Andre Mans moest uit de wedstrijd gehouden worden en vooral niet meegaan in het agressieve spel van Unicum 3. Tijdens de warming-up kwamen echter de eerste geruststellende mededelingen door: Mans deed niet mee en ook de keeper was thuisgelaten, zodat er een veldspeler in de goal zou staan. Veel schieten was dus het devies. BAS 2 speelde vandaag met het spitsenduo Marco Westerhof en Andre ("er is maar één Andreetje en die speelt bij BAS") ten Cate; Herman Stegeman speelde op het middenveld, terwijl vaste keeper Edwin Boelens de bank bij SEH warm hield, zodat Martijn Dekker zich weer eens mocht onderscheiden.

BAS 2 begon - met de harde wind mee, dat moet gezegd - meteen goed aan de wedstrijd: de allereerste bal meteen diep op rechts en Hans Custers rent altijd wel en frommelde er nog een corner uit. Die moesten ingeswingd worden vandaag, en aangezien Hans vandaag de enige speler aan BAS-kant was met iets dat op een linkerbeen leek, trapte hijzelf de corner met zijn machtige linker. Hij slingerde die op het dijbeen van Allard Stuifzand, de paniek was meteen groot achterin bij Unicum en Frank van Dekken tikte simpel de 1-0 binnen. Het hoge tempo dat BAS 2 op de mat legde, was niet alleen Patrick Vallant ("Jezus jongens, dit houden we zo niet lang vol") te machtig, maar ook Unicum, dat grossierde in paniekvoetbal en de bal niet van de eigen helft afkreeg. Nog voor het kwartier was het al 2-0 nadat Marco Westerhof attent reageerde op een balletje van Andre en diezelfde Andre gaf even later laag voor op de vrijstaande Herman Stegeman: 3-0. Even later mocht Marco een heel lelijk doelpunt maken (met stuitje) na een goede onderschepping van Herman, maar er werd toch weer gejuicht en de mooiste goal was de 5-0. Hans Custers troefde aan de zijlijn zijn directe tegenstander (weer) af, bereikte Marco Westerhof die meteen kaatste op Frank van Dekken. Frank speelde direct de op de rand van de 16 ingegraven staande Andre in die goed breedlegde op de inkomende Herman en die mikte de bal prachtig in de verre hoek: staande ovatie van de trainers en Herman mocht even wat spelers op zijn rug torsen. Het verzet van Unicum was uiterst pover, bijna elke bal werd lomp weggeroeid en zo ingeleverd: keeper Martijn moest welgeteld één keer iets doen wat op handelend optreden leek. 5-0 bij rust was nog een zwakke afspiegeling van de werkelijke krachtsverhoudingen.

Na rust had BAS dus de tegenwind, en de 2e helft was dan ook slecht. Unicum kreeg zelfs nog 2 kansen, maar Martijn keept foutloos; BAS kreeg ook wel kansen, maar er werd wat te zelfzuchtig en minder scherp gespeeld dan voor rust. Hoogtepunt was de dramatische tuimeling van Herman, die het plots heel donker voor ogen zag worden, maar scheidsrechter Ab Drenthe deed het met een mondelinge vermaning af, hij hield de kaarten op zak.

Trainer Geert oogde wel tevreden na afloop: "van Unicum mag ik natuurlijk nooit verliezen, zoon Guido moet vanavond nog op stap met deze jongens. Maar voor rust was het erg goed en uitblinker was vandaag Marco Westerhof, die niet alleen 2 goals maakte, maar ik zag hem zelfs slidings maken en hij draaide voor rust niet één keer in, klasse". Als BAS 2 komend weekend van DVS 5 wint, en Zwart Wit wint niet van DVS 6, dan is BAS 2 al zeker van promotie. Natuurlijk is dat niet het ultieme doel: de titel is nog steeds niet uit het zicht verdwenen en Unicum 3 zal zijn sportieve plicht in Zeewolde gaan doen, gestimuleerd door het vooruitzicht van (ettelijke?) blaadjes bier…
Doelpuntenmakers BAS:


Herman Stegeman
2x


Marco Westerhof
2x


Frank van Dekken
1x
 Eerder gespeelde wedstrijden tegen Unicum 3:
2002/20032-11-2002Unicum 3 - BAS 20 - 1[Comp.]
2001/200223-2-2002BAS 2 - Unicum 34 - 1[Vriend]
2001/200224-11-2001BAS 2 - Unicum 34 - 5[Vriend]

Andere wedstrijden tegen Unicum:
2002/200315-2-2003BAS 2 - Unicum 21 - 1[Vriend]
2002/200323-11-2002BAS 2 - Unicum 12 - 4[Vriend]

Terug naar overzicht wedstrijden

Sponsor:
Hendriks Incasso Hendriks Incasso

© Copyright 2021, BAS Voetbal. Alle rechten voorbehouden. Sybit | Software op Maat