Home
BAS 2
2002/2003
 

BAS 2 - Zeewolde 4 : 1-2


BAS 2 1 - 2  Zeewolde 4
Competitiewedstrijd
15-3-2003
De Schelp, Biddinghuizen

BAS 2 verliest topper tegen Zeewolde

De wedstrijd van het seizoen – waarin BAS 2 een grote stap op weg naar het kampioenschap had kunnen zetten – ging helaas smartelijk verloren tegen een clever Zeewolde: 1-2. Het schortte vooral in de afwerking, kansen waren er genoeg voor de mannen van Geert.

Het was een beetje een rommelige voorbereiding: vroeg op vanwege oud papier ophalen (inderdaad net op de dag dat je dat liever niet hebt), de commissiekamer mocht niet betreden worden voor een doorwrochte wedstrijdbespreking en ook de aangewezen scheidsrechter viel vooraf - vanwege zwakke knieën - al niet in goede aarde. Geert wees vooraf vooral op het sterkste punt van Zeewolde: de spelhervatting, dus het was zaak weinig corners en vrije trappen weg te geven en de veldbezetting goed te houden.

BAS 2 startte goed, met in de beginfase al een mooie kans voor linkshalf Hans Custers, die een voorzet van Andre ten Cate net niet goed verwerkte. Meer mooie kansen - met als mooiste die van Frank van Dekken: mooi vrijgespeeld door Barry van Someren op de penaltystip - waren ook niet aan BAS 2 besteed en dan doet het voetbal-ABC'tje weer opgeld: dan scoort de tegenstander natuurlijk wel. Een vrije trap werd hoog het doelgebied ingepompt, waar Gerard van Tilburg zijn enige kopduel van de dag verloor en de spits van Zeewolde de bal met een mooie boog over doelman Edwin Boelens bij paal 2 binnenknikte. Rust dus 0-1, maar het betere veldspel was voor BAS 2, dus Geert hamerde op gewoon doorgaan en er is nog niks verloren. Tweede helft hetzelfde spelbeeld: een beter BAS, met betere kansen; nu voor invallerspits Wimke en voor rechtsbuiten Menno Slump, maar opnieuw Zeewolde scoorde: uit een indirecte vrije trap op zo’n 30 meter. Boelens stond iets te ver voor de goal en sloeg nog in een reflex naar de bal (wat dus niet gehoeven had, de scheids had keurig volgens de regels het armpje omhoog), maar scoorde zo dus zelf 0-2. Dat was een domper, de scheids zag daarna een slaande beweging van Piet Bibo over het hoofd die net geel kreeg en daardoor zo opgefokt was: Piet Bibo sloeg onder de ogen van Bert Keek Hans Custers in de maag, maar werd gespaard. In de slotfase nog een goal van Frank van Dekken na een aanval over rechts via Menno en Hans, maar verder dan 1-2 kwam BAS 2 niet.

Trainer Geert was er flink ziek van, "het randgebeuren was k.., en dat moet voortaan anders. Natuurlijk is er nog steeds kans op de titel, maar we hebben het niet meer in eigen hand, zo wil ik eigenlijk geen kampioen worden". De spelers denken er iets anders over: als de kansen waren benut, was er "gewoon" gewonnen, dus veel reden voor paniek hoeft er nog niet te zijn. BAS 2 is nu 2 weken vrij van competitieverplichtingen: wonden likken dus en opmaken voor een vlammend slot van de competitie….
Doelpuntenmakers BAS:


Frank van Dekken
1x
   Eerder gespeelde wedstrijden tegen Zeewolde 4:
2002/200312-10-2002Zeewolde 4 - BAS 21 - 1[Comp.]

Andere wedstrijden tegen Zeewolde:
2001/200223-3-2002Zeewolde 3 - BAS 27 - 1[Comp.]
2001/200213-10-2001BAS 2 - Zeewolde 30 - 2[Comp.]

Terug naar overzicht wedstrijden

Sponsor:
Hendriks Incasso Hendriks Incasso

© Copyright 2021, BAS Voetbal. Alle rechten voorbehouden. Sybit | Software op Maat