Vriendschappelijke wedstrijd
19-1-2002
Den Uithoek, Bergweg 10 D IJsselmuiden

IJVV2 - BAS2 nieuwe stijl 3-2

Terwijl BAS2 niet genoeg spelers had, en de tegenstander van A1 niet kon vanwege bekerverplichtingen, togen de A's met een deel van het tweede naar Ijsselmuijden. Resultaat een prachtige wedstrijd, met goed voetbal en veel beleving.

Als we er volgend jaar in slagen met zoveel beleving en inzet te spelen als zaterdag, dan is er toekomst voor BAS. Het leek wel onder de 23, zoveel jonkies waren er in de wei. Bij de tegenstander zagen we ook nog Sander Meijer, ex-BAS1 spelen.

Het was wel lastig want we waren met 5 veldwissels, maar de mannen namen het goed op. Iedereen kreeg zijn speeltijd en accepteerde dat. Na een minuut of 5 namen we het initiatief over van IJVV, we waren gelijk sterker, het was duidelijk IJVV zou het van de counters of het fysiek moeten hebben. We kwamen na een kwartier wat ongelukkig achter, want als je niet scoort doet de ander het wel. Allard kwam goed mee op, en Brahim ging na een minuut of 10 ook voor het team spelen, met meer inzet. André ten Cate schoot een penalty bijna over de ballenvanger. Als BAS2 daar had gescoord waren we er meteen overheen gedaverd. Opvallend was het goede storende werk van Erwin ten Cate en Marco Westerhof, de andere spitsen namen het over. De verdediging kwam er steeds beter in, Jeroen van Zandbergen deed het goed, Gerard had het moeilijker. Richard Bies gebruikten we overal om gaten te dichten, met name Martijn Tolhoek had het lastig op de linkerflank. In de tweede helft herstelde hij zich prachtig op linkshalf, en scoorde bijna nog.

Ferry Kamps kwam in de tweede helft als bikkel terug.
In de rust werd nog eens benadrukt dat de uitslag niet belangrijk, maar de samenwerking. Allard Stuifzand de aanvoerder sprak van geweldig goeie jongens na afloop. Het middenveld was wat verdedigender maar het rendement was veel groter, ook met Wim op rechts. Dan Kustrim, mensen wat een inzet, als die nog eens in de organisatie leert spelen is de spits van 1 in nood. De scheidsrechter, geen vriend van onze Bob, liet bij een uitbraak gewoon doorspelen als een spits vanuit buitenspel positie een trage kopbal kon aannnemen, donders 3-0 achter, terwijl het publiek op tegengoal rekende. Maar dan kwamen we terug. Werkelijk schitterend combinatiespel waardoor André ten Cate scoorde 3-1. Michel gaf een mooie voorzet en Barry kwam schitterend voor de verdediger en tipte in 3-2. Aanval op aanval golfde op het doel af van IJVV. Met veel geluk bleven ze overeind.

Een machtige voetbaldag met veel hoop voor de toekomst.
Iedereen kan trots zijn op de geleverde prestatie en met name het teamgedrag. Natuurlijk hadden we door hun kansen met de rust op 6-2 achter kunnen staan, maar Martijn Dekker pakte echt alles.